Vad kostar solceller?

Solceller kostar i snitt 17 000 kr per installerad kW (inklusive moms), men vad solceller kostar i just ditt fall beror på flera faktorer. Dels vilken typ av solceller du väljer att investera i och hur mycket solceller du behöver för att täcka hushållets elförbrukning.

Räkna ut själv

Börja med att utgå från hushållets årliga elförbrukning (i kWh). Om ert hushåll förbrukar 5000 kWh per år motsvarar det cirka 5 kW. Utgå sedan från att solceller i snitt kostar 17 000 kr per installerad kW (inklusive moms). En investering av solceller skulle i detta fall kosta cirka 85 000 kr. Det är förutsatt att ert tak har förutsättningar för den mängden solpaneler som det krävs för att uppnå den önskade effekten.

Vad kostar solceller per kvm?

Hur mycket dina solceller kostar per m­­2 beror på vilken typ av solceller du väljer att installera. Det finns nämligen både olika typer av solceller och olika utföranden. De två vanligaste alternativen är solpaneler som man monterar på taket och takintegrerade solceller som man integrerar i takpannorna på taket.

Vi på Svea Solar erbjuder både solpaneler, i versionerna Standard och Premium, samt takintegrerade solceller. Premium är vår mer estetiska version av den traditionella solpanelen. Takintegrerade solceller är det mest estetiska alternativet och passar utmärkt för villatak.

Prisuppskattning för våra olika solceller

  • Standard solceller: Ca 2 100 kr per m­­2
  • Premium solceller: Ca 2 200 kr per m­­2
  • Takintegrerade solceller: Ca 4 000 kr per m­­2

Vad kostar det att ha solceller på ett helt tak?

Hur mycket det kostar att ha solceller på just ditt tak beror dels på vilken typ av solceller du är intresserad av att installera, vad du har möjlighet att installera och hur stort ditt tak är.

Ett villatak är i genomsnitt mellan 30-60 kvadratmeter. Nedan räkneexempel uppskattar hur mycket det skulle kosta att ha solceller på ett tak som är 40 m­­2 stort.

  • Standard solceller: Ca 84 000 kr för 40 m­­2
  • Premium solceller: Ca 88 000 kr för 40 m­­2
  • Takintegrerade solceller: Ca 160 000 kr för 40 m­­2

Hur stort är ditt tak? Använd vår solcellskalkylator för att räkna ut vad det skulle kosta att ha solceller på ert tak.

Solcellskalkylator

Vad kostar det att installera solceller?

När du beställer solceller från Svea Solars solcellspaket ingår installationen i priset. Vi bokar en tid som passar dig så kommer våra utbildade installatörer och installerar solcellerna åt dig. Om du har frågor innan eller efter installationen är det bara att vända sig oss så hjälper vi dig!

Utforska vårt utbud av solceller