Möt några av våra nöjda kunder

Vi erbjuder solenergilösningar till allt från fritidshus och villor till företag, lantbruk och solparker. Här är ett litet urval av några av våra lyckade installationer.

Villa i Sölvesborg

17 kW
Det här drömhuset med eget Instagramkonto har byggts från grunden, alldeles nära vattnet och helt utan kompromisser när det gäller design och materialval. André och Emmy som bor här ville ha solpaneler som både bidrar till självförsörjning och lever upp till deras höga krav på kvalitet och form.

De 51 helsvarta paneler som i dag förser huset med grön energi smälter in på ett naturligt sätt i det svarta plåttaket.

– Processen gick fantastiskt bra, över förväntan faktiskt, installatörerna fixade allt, de var skickliga och serviceminded, säger André Nilsson.

BRF i Sundbyberg

38,5 kW
Ett unikt lägenhetshus i trä som ritats av prisbelönta Wingårdhs Arkitektkontor. Ett hus för framtiden som samtidigt är djupt rotat i svensk byggtradition.

Läget mitt i det gamla industrilandskapet vid Bällstaviken förstärker den organiska känslan ytterligare och soliga dagar sprids doften av cederträ runt huskroppen.

Hushållen i BRF Vattendroppen kan här också dra nytta av solens energi, som förser de boende med ungefär en tredjedel av hushållselen och håller kostnaderna nere även när timpriserna är höga.

Sommarhus Blidö

20 kW
En sommardröm i perfekt harmoni med de karga klipporna och tallarna i Stockholms norra skärgård.

Huset ersatte en äldre sommarstuga och byggdes från grunden för att vara så självförsörjande som möjligt, med egen avsaltningsanläggning som förvandlar den bräckta Östersjön till dricksvatten.

Solpanelerna var inte planerade från start, men Svea Solars Designpaneler visade sig smälta in perfekt på taket. Mer påtaglig är effekten – under sommaren då huset nyttjas mest har elräkningen landat på nollan, eller till och med minus.

Sjöbo solpark

18 mW
Tillsammans med Sparbanken Skåne och privata investerare har Svea Solar uppfört en av Sveriges största solparker, som producerar el motsvarande 3 000 villahushåll.

Solpanelerna skapar sitt eget ekosystem, där betande får håller skuggande gräs borta och i sin tur erbjuds skydd mot regn och blåst.

Sedan solparken anlades har markägaren märkt hur marken binder fukten bättre och en biologisk inventering visar på större artrikedom. 

Gård i Uppsala

217 kW
Frötuna har anor ända ner till 1300-talet och drivs i dag som kursgård med jakt, jordbruk och skogsbruk.

Solpanelerna lades i anslutning till ett takbyte och producerar i dag ungefär lika mycket el som hela gårdsverksamheten gör av med – 200 000 kilowattimmar per år.

– En sån här investering är ju tidlös. Den kräver ingen service, utan det rullar och går. Jag försöker skapa en gård med stabila intäkter som samtidigt är något positivt och är väldigt lättskött, säger ägaren Carl Bernadotte.

Köp eller leasa dina solceller hos oss

Hos oss är det enkelt att vara med och driva omställningen till ett mer hållbart samhälle

Köp solceller

Vi gör det möjligt att installera och köpa solceller oavsett var du bor, så att du kan producera hållbar el.

Leasa solceller

Leasing är det enkla sättet att förvandla solstrålarna på ditt tak till egen grön el. Du betalar en månadshyra och vi sköter allt från installation till service under hyresperioden. All el du producerar kan du använda själv eller sälja tillbaka till elnätet.

Varför Svea Solar?

Svea Solar är Sveriges ledande solcellsföretag, med flest installationer och lösningar för allt under solen. Vi ställer lika höga krav på tillverkare av solpaneler, batterier och laddboxar som vi gör på oss själva. Det innebär att du kan vara trygg i att du får en investering i förnybar energi som både du och planeten har nytta av i många år framöver. Ta första steget genom att räkna på ditt taks individuella förutsättningar.