SE
Två kvinnor som lyfter blicken mot solen

Lyft blicken!

Välj solceller för en ljusare framtid

Fri månadshyra i sex månader när du väljer leasing

Leasing är det enkla sättet att förvandla solstrålarna på ditt tak till egen grön el. Du betalar en månadshyra och vi sköter allt från installation till service under hyresperioden. All el du producerar kan du använda själv eller sälja tillbaka till elnätet. Nu erbjuder vi dessutom de första 300 privatpersoner som tecknar leasingavtal fri månadshyra de första sex månaderna efter installation. Grön energi – helt enkelt!
Solpaneler på villatak i Halland

Köp eller leasa dina solceller hos oss

Hos oss är det enkelt att vara med och driva omställningen till ett mer hållbart samhälle

Köp dina solceller

Vi gör det möjligt att installera och köpa solceller oavsett vart du bor, så att du kan producera hållbar el.

Leasa dina solceller

När du hyr solceller med Svea Solar får du 20 års garanti på systemet. Att producera sin egen solel har aldrig varit smidigare.

Varför Svea Solar?

Svea Solar är Sveriges ledande solcellsföretag, med flest installationer och lösningar för allt under solen. Vi ställer lika höga krav på tillverkare av solpaneler, batterier och laddboxar som vi gör på oss själva. Det innebär att du kan vara trygg i att du får en investering i förnybar energi som både du och planeten har nytta av i många år framöver. Ta första steget genom att räkna på ditt taks individuella förutsättningar.
Installation av solpaneler på villatak - Svea Solar

Solen är het just nu...

Med stigande elpriser och ovisshet om framtidens energiförsörjning är intresset för solenergi rekordhögt just nu. Det är såklart positivt, men att intresset har exploderat på så kort tid gör också att våra väntetider är längre än normalt. Vi gör allt vi kan för att så många som möjligt ska kunna komma vidare med sina solenergiprojekt. Varmt välkommen att räkna på ditt eget taks förutsättningar och skicka in en ansökan till oss. Tack för ditt tålamod!

Vår helhetslösning

Vi löser din dagliga hushållsenergi

Hus med alla Produkter

Få ut ännu mer av solen

Våra produkter är gjorda för att passa ihop. Tillsammans med våra solceller skapar de ett förnybart energisystem med lagring, laddning och grön el från solen i ditt hem.

Elavtal

Byt till ett grönt elavtal med 100% förnybar energi, helt utan krångel.

Batterier

Solenergins bästa vän som gör dig mindre beroende av energijättarna.

Laddbox

Effektiv och smart elbilsladdning för ditt hem och för dina resor.

Våra kunder

Inspireras av några av våra lyckade projekt

Villa i Sölvesborg

17 kW
Det här drömhuset med eget Instagramkonto har byggts från grunden, alldeles nära vattnet och helt utan kompromisser när det gäller design och materialval. André och Emmy som bor här ville ha solpaneler som både bidrar till självförsörjning och lever upp till deras höga krav på kvalitet och form.

De 51 helsvarta paneler som i dag förser huset med grön energi smälter in på ett naturligt sätt i det svarta plåttaket.

– Processen gick fantastiskt bra, över förväntan faktiskt, installatörerna fixade allt, de var skickliga och serviceminded, säger André Nilsson. 

Villa i Sölvesborg med solpaneler på taket

Sommarhus på Blidö

20 kW
En sommardröm i perfekt harmoni med de karga klipporna och tallarna i Stockholms norra skärgård.

Huset ersatte en äldre sommarstuga och byggdes från grunden för att vara så självförsörjande som möjligt, med egen avsaltningsanläggning som förvandlar den bräckta Östersjön till dricksvatten.

Solpanelerna var inte planerade från start, men Svea Solars Designpaneler visade sig smälta in perfekt på taket. Mer påtaglig är effekten – under sommaren då huset nyttjas mest har elräkningen landat på nollan, eller till och med minus.

Ett bostadshus med solpaneler i Varberg

Villa i Halland

7 kW
Ett naturskönt beläget hus nära havet, som byggts med stor hänsyn till hållbarhet och energieffektivitet.


För ägarna var det en självklarhet att ha solceller på taket för att kunna bli mer självförsörjande och minska klimatavtrycket. Tack vare att huset är så energieffektivt kan 22 helsvarta paneler täcka en stor del av energiförbrukningen.

Att kunna följa hur mycket solpanelerna producerar i appen är något som de hållbarhetsmedvetna ägarna särskilt uppskattar.

Solpaneler på villatak i Varberg

Vill du jobba med oss mot en hållbar framtid?

Hos Svea Solar är du med och driver skiftet mot förnybar energi – och har väldigt kul på vägen dit. Följ med oss!
Glada medarbetare som installerar solpaneler

Fler sidor

Utforska våra kalkylatorer och resten av vår hemsida

Har du frågor?

Hitta svar i vår FAQ eller kontakta oss, vi hjälper dig gärna!