Installation från Umeå - Komatsu

Solceller för företag

Våra solenergilösningar för företag gör skillnad på sista raden – samtidigt som de bidrar till ett hållbart samhälle. Kontakta oss i dag så hjälper vi er i omställningen till förnybar energi.

Följ med oss på resan mot en hållbar framtid

Svea Solar är Sveriges ledande solenergibolag. Vi är specialister på industri- och logistikfastigheter och levererar marknadens tryggaste lösning för grön energi och gröna siffror.

Trygghet med garanti

Vi ställer lika höga krav på våra leverantörer som på våra installatörer och projektledare. Därför kan vi erbjuda effektgaranti på våra solpaneler, som uteslutande kommer från väletablerade och beprövade aktörer.

Mer än solpaneler

Solceller är bara en av komponenterna i det ekosystem av gröna energilösningar som vi kan hjälpa ditt företag med. Med oss kan du får ett komplett system med solpaneler, IMD-abonnemang, laddboxar och batterier som hjälper ditt företag uppnå hållbarhetsmålen.

Rikstäckande leverantör

Har du fastigheter i olika delar av landet kan vi serva dem allihop. Det är en av fördelarna med att välja en rikstäckande och etablerad aktör för dina solenergibehov.

Höj värdet på din fastighet med solpaneler

Egen el från solceller är en investering som lönar sig på flera sätt. Att ersätta köpt el med förnybar el från egen produktion är givetvis en faktor – men långt ifrån den enda. Både för privata och kommersiella fastigheter är solpaneler dessutom en värdehöjare den dag det är dags att sälja. Lägre driftskostnader och att en ny ägare inte själv behöver ombesörja installation av solceller är två anledningar till att fastigheter med solceller lockar flera potentiella köpare och värderas högre.

Installation, Komatsu Umeå

Några av våra företagskunder

Svea Solars företagskunder

En grön investering som ger gröna siffror

Som företagare gör du säkert allt för att minska negativ klimat- och miljöpåverkan genom hela din verksamhet. Samtidigt har du en ekonomisk verklighet att förhålla dig till som inte tillåter vilka uppoffringar som helst. När du investerar i solenergi finns det ingen motsättning mellan ekonomi och hållbarhet. Det som är bra för klimatet är helt enkelt också i oftast lönsamt för ditt företag och i förlängningen också för dina anställda och dina kunder. Jämför gärna en investering i solceller med andra investeringar du kan göra som företagare. Vi är övertygade om att du kommer att finna att det är det bästa för dig, ditt företag och för planeten.

Solceller på Vareböke Bryggeri

Helhetslösningar för dina behov

Solceller till bostadsrättsförening

Sänk elkostnader och gör bostäderna mer attraktiva. Vi erbjuder kompletta ekosystem med solceller, laddbox, batterilagring och elavtal med individuell mätning.

Lantbruk och jordbruk

Med stora ytor och högt energibehov är lant- och jordbruksfastigheter optimala för att kunna dra nytta av solenergi. Gör en insats för en levande landsbygd.

Några av våra nöjda företagskunder

Vi har tusentals lyckade installationer för företag och bostadsrättsföreningar. Här är ett urval.

BRF i Trosa

208 kW
Klinta Allé 2 i skärgårdsstaden Trosa består av 23 fristående villor som designats för maximalt ljusinsläpp och med hög kvalitet i design och material.

Föreningen valde att satsa på solpaneler för att på kort sikt spara energi och på längre sikt öka marknadsvärdet för husen i föreningen. Att villorna blir energimärkta och berättigar grönt bolån är ytterligare en fördel.

I dag har de drygt 600 panelerna som fördelats över hustaken visat sig vara ett lyckokast. Förutom en rejäl sänkning av energikostnader ger panelerna kraft till föreningens elbilar.

Hus på Klinta Allé i Trosa med solpaneler på taken

Bryggeri i Älmhult

15,40 kW
På Vareböke bryggeri bryggs öl med stor nyfikenhet, med lika delar inspiration från de småländska skogarna runtom och världen i fjärran.

Bryggeriet är inrymt i en gammal stenlada som har försetts med 40 solpaneler som både kan driva bryggverk och ladda elbilen.

Målet är att brygga en öl som är helt klimatneutral och solens energi är viktig för att kunna nå dit.

Vareböke Bryggeri i Älmhult

Gård i Uppsala

217 kW
Frötuna har anor ända ner till 1300-talet och drivs i dag som kursgård med jakt, jordbruk och skogsbruk.

Solpanelerna lades i anslutning till ett takbyte och producerar i dag ungefär lika mycket el som hela gårdsverksamheten gör av med – 200 000 kilowattimmar per år.

– En sån här investering är ju tidlös. Den kräver ingen service, utan det rullar och går. Jag försöker skapa en gård med stabila intäkter som samtidigt är något positivt och är väldigt lättskött, säger ägaren Carl Bernadotte.

Solpaneler på tak till lada på Frötuna gård

Nordiska Kompaniet

Vår installation hos Nordiska Kompaniet blev en succé! Anläggningen räknas producera hela 250 000 kwh bara i år.

Låt ditt företag få ut ännu mer av solen

Våra produkter är gjorda för att passa ihop – tillsammans med våra solceller skapar de ett förnybart energisystem. Så länge förhållandena är de rätta levererar Svea Solar en komplett lösning med solceller, batterier och eventuella laddboxar för företagets elbilar och elfordon. Hela processen sköts av kunniga energiexperter som skräddarsyr en lösning som passar ditt företag.

Batterier

Solenergins bästa vän som gör ditt företag mindre beroende av energijättarna.

Laddbox

Effektiv och smart elbilsladdning för ditt företag och era resor.

Vanliga frågor och svar

FAQ

För vilka företag lämpar sig solceller?

Hur fungerar solceller?

Vilka garantier gäller?

Vilka är fördelarna med att installera solceller för företaget?

Finns det bidrag och solcellsstöd för företag?

Vad är en mikroproducent?

Gäller skattereduktion för grön teknik för företag?

Hur påverkas miljön av solenergi?

Är det lönsamt att installera solceller som företag?

Hur mycket underhåll kräver en solcellsanläggning?