Varför välja Svea Solar?

Svea Solar är ett av Sveriges ledande företag inom solenergi för företag. Vi är specialister på industri- och logistikfastigheter och levererar marknadens tryggaste lösning för solceller, batterilagring och tjänster för frekvensbalansering.

Trygghet med garanti

Vi ställer lika höga krav på våra leverantörer som på våra installatörer och projektledare. Därför kan vi erbjuda effektgaranti på våra solpaneler, som uteslutande kommer från väletablerade och beprövade aktörer.

Mer än solpaneler

Solceller är bara en av komponenterna i det ekosystem av gröna energilösningar som vi kan hjälpa ditt bolag med. Med oss kan du får ett komplett system med solpaneler, batteri för lagring och stödtjänster, IMD-abonnemang, laddboxar och som hjälper ditt företag uppnå hållbarhetsmålen.

Rikstäckande leverantör

Har du fastigheter i olika delar av landet kan vi serva dem allihop. Det är en av fördelarna med att välja en rikstäckande och etablerad installatör av solpaneler för företag.

Få en intäkt genom frekvensbalansering – gå in i marknaden för stödtjänster

Nu kan du räkna hem din investering i solceller ännu snabbare och samtidigt bidra med balans till elnätet.

Genom att installera batteri kan din verksamhet delta i marknaden för frekvensreglering och få betalt från Svenska kraftnät. Intäkterna fås genom att låna ut sitt batteri till Svenska kraftnät och därav vara med och balansera elnätet. Detta kallas stödtjänster.

Ett batteri för företag kostar mellan 0,5M SEK till 10M SEK och har en återbetalningstid på ca 1-3 år baserat på kapacitet och storlek. Storleken på batterier varierar mellan 40 kW till 1MW.

Vi erbjuder stödtjänster för allt från bostadsrättsförening till industri och solpark. Hör av dig till oss så guidar vi dig till den bästa lösningen.

Få en intäkt via frekvensreglering

Lägre elkostnad med batteri

Bidra till balans i elnätet

illustration frekvensbalansering - svea solar

Några av våra företagskunder

Svea Solars företagskunder

Helhetslösningar med solenergi för företag

Solceller till bostadsrättsförening

Sänk elkostnader och gör bostäderna mer attraktiva. Vi erbjuder kompletta ekosystem med solceller, laddbox, batterilagring och elavtal med individuell mätning.

Lantbruk och jordbruk

Med stora ytor och högt energibehov är lant- och jordbruksfastigheter optimala för att kunna dra nytta av solenergi. Gör en insats för en levande landsbygd.

Vi installerar solceller för små och stora företag

Vi har tusentals lyckade installationer för företag och bostadsrättsföreningar. Här är ett urval.

Solceller är en grön investering som ger gröna siffror för ditt företag

När ditt företag investerar i solceller finns det ingen motsättning mellan ekonomi och hållbarhet. Det som är bra för klimatet är helt enkelt också i oftast lönsamt för ditt företag och i förlängningen också för dina anställda och dina kunder.

Jämför gärna en investering i solceller med andra investeringar du kan göra som företagare. Vi är övertygade om att du kommer att finna att det är det bästa för dig, ditt företag och för planeten.

Solceller på Komatsu

Vanliga frågor och svar om solceller för företag

För vilka företag lämpar sig solceller?

Hur fungerar solceller?

Hur får mitt företag en intäkt via frekvensreglering?

Vilka garantier gäller?

Vilka är fördelarna med att installera solceller som företag?

Vad innebär det att vara mikroproducent?

Hur mycket underhåll kräver en solcellsanläggning?

Kan det löna sig att skaffa solceller som företag?

Finns det solcellsstöd för företag?

Vad är återbetalningstiden på ett företagsbatteri?