Varför välja Svea Solar?

Svea Solar är ett av Sveriges ledande företag inom solenergi för företag. Vi är specialister på industri- och logistikfastigheter och levererar marknadens tryggaste lösning för solceller, batterilagring och tjänster för frekvensbalansering.

Trygghet med garanti

Vi ställer lika höga krav på våra leverantörer som på våra installatörer och projektledare. Därför kan vi erbjuda effektgaranti på våra solpaneler, som uteslutande kommer från väletablerade och beprövade aktörer.

Mer än solpaneler

Solceller är bara en av komponenterna i det ekosystem av gröna energilösningar som vi kan hjälpa ditt bolag med. Med oss kan du får ett komplett system med solpaneler, batteri för lagring och stödtjänster, IMD-abonnemang, laddboxar och som hjälper ditt företag uppnå hållbarhetsmålen.

Rikstäckande leverantör

Har du fastigheter i olika delar av landet kan vi serva dem allihop. Det är en av fördelarna med att välja en rikstäckande och etablerad installatör av solpaneler för företag.

Få en intäkt genom frekvensbalansering – gå in i marknaden för stödtjänster

Nu kan du räkna hem till investering i solceller ännu snabbare och samtidigt bidra med balans till vårt elnät.
Genom att installera batteri kan din verksamhet delta i marknaden för frekvensreglering och få betalt från Svenska Kraftnät.

Vi erbjuder stödtjänster för allt från bostadsrättsförening till industri och solpark. Hör av dig till oss så guidar vi dig till den bästa lösningen.

Få en intäkt via frekvensreglering

Lägre elkostnad med batteri

Bidra till balans i elnätet

Helhetslösningar med solenergi för företag

Solceller till bostadsrättsförening

Sänk elkostnader och gör bostäderna mer attraktiva. Vi erbjuder kompletta ekosystem med solceller, laddbox, batterilagring och elavtal med individuell mätning.

Lantbruk och jordbruk

Med stora ytor och högt energibehov är lant- och jordbruksfastigheter optimala för att kunna dra nytta av solenergi. Gör en insats för en levande landsbygd.

Några av våra företagskunder

Svea Solars företagskunder

Vi installerar solceller för små och stora företag

Vi har tusentals lyckade installationer för företag och bostadsrättsföreningar. Här är ett urval.

Industritak – Småland

493 kW
Stora och platta tak är optimala för solcellsinstallation. Den här maskinhallen med 20 000 kvadratmeter takyta är knappast ett undantag.

1 333 solpaneler har här satts upp och levererar nästan 500 kW installerad effekt. Eftersom solcellerna levereras mest när energibehovet är som störst på dagen absorberar solcellerna också en rejäl del av elkostnaden.

Jordbruk – Staffanstorp

112 kW
På släktgården Södergård utanför Lund odlas allt från raps till vete, korn och sockerbetor. Spannmålet skördas, torkas och lagras i egen regi och därför är energibehovet särskilt stort under skördetid i augusti.

Tack vare 280 takmonterade solpaneler blir elkostnaden under den energiintensiva skördeperioden en bråkdel av vad den varit.

Bostadsrättsförening – Trosa

208kW
Klinta Allé 2 i skärgårdsstaden Trosa består av 23 fristående villor som designats för maximalt ljusinsläpp och med hög kvalitet i design och material.

Föreningen valde att satsa på solpaneler för att på kort sikt spara energi och på längre sikt öka marknadsvärdet för husen i föreningen. Att villorna blir energimärkta och berättigar grönt bolån är ytterligare en fördel. I dag har de drygt 600 panelerna som fördelats över hustaken visat sig vara ett lyckokast. Förutom en rejäl sänkning av energikostnader ger panelerna kraft till föreningens elbilar.

Kursgård – Uppsala

217kW
Frötuna har anor ända ner till 1300-talet och drivs i dag som kursgård med jakt, jordbruk och skogsbruk.

Solpanelerna lades i anslutning till ett takbyte och producerar i dag ungefär lika mycket el som hela gårdsverksamheten gör av med – 200 000 kilowattimmar per år.

– En sån här investering är ju tidlös. Den kräver ingen service, utan det rullar och går. Jag försöker skapa en gård med stabila intäkter som samtidigt är något positivt och är väldigt lättskött, säger ägaren Carl Bernadotte.

Solceller är en grön investering som ger gröna siffror för ditt företag

När ditt företag investerar i solceller finns det ingen motsättning mellan ekonomi och hållbarhet. Det som är bra för klimatet är helt enkelt också i oftast lönsamt för ditt företag och i förlängningen också för dina anställda och dina kunder.

Jämför gärna en investering i solceller med andra investeringar du kan göra som företagare. Vi är övertygade om att du kommer att finna att det är det bästa för dig, ditt företag och för planeten.

Solceller på Komatsu

Vanliga frågor och svar om solceller för företag

För vilka företag lämpar sig solceller?

Hur fungerar solceller?

Hur får mitt företag en intäkt via frekvensreglering?

Vilka garantier gäller?

Vilka är fördelarna med att installera solceller som företag?

Vad innebär det att vara mikroproducent?

Hur mycket underhåll kräver en solcellsanläggning?

Kan det löna sig att skaffa solceller som företag?

Finns det solcellsstöd för företag?