SE
Installation från Umeå - Komatsu

Solceller för företag

Våra solenergilösningar för företag gör skillnad på sista raden – samtidigt som de bidrar till ett hållbart samhälle. Kontakta oss i dag så hjälper vi er i omställningen till förnybar energi.

Följ med oss på resan mot en hållbar framtid

Svea Solar är specialiserade på solcellslösningar för företag. Vi har allt ifrån mindre bostadsrättsföreningar till några av Sveriges största solparker i vår kundportfölj.

Trygghet med garanti

Vi ställer lika höga krav på våra leverantörer, som uteslutande är väletablerade och beprövade, som på våra installatörer och projektledare. Därför kan vi erbjuda effektgaranti på våra solpaneler.

Mer än solpaneler

Solceller är bara en av komponenterna i det ekosystem av gröna energilösningar som vi kan hjälpa ditt företag med. Med oss kan du får ett komplett system med solpaneler, IMD-abonnemang, laddboxar och batterier som hjälper ditt företag uppnå hållbarhetsmålen.

Köp eller leasa system

Vi erbjuder flera olika betalningsmetoder. Välj mellan att betala direkt, leasa solceller i upp till 20 år eller teckna ett PPA-avtal.

Ta kontroll med individuell mätning

Vi erbjuder Individuell Mätning och Debitering (IMD) för företag i kombination med våra solenergilösningar. IMD är ett krav vid nyproduktion och tillåter mer effektiv och ansvarsfull användning av energi i fastigheter. Med IMD för företag kan solelen nyttjas inom fastigheten i större utsträckning och på så sätt få en lönsammare affär med snabbare återbetalning. Vi hjälper även till med juridisk rådgivning för avtal mellan hyresvärd och eventuell hyresgäst i de fall hyresgästen står på elavtalet.
Solpaneler på Vareböke Bryggeri Älmhult

En grön investering som ger gröna siffror

Som företagare gör du säkert allt för att minska negativ klimat- och miljöpåverkan genom hela din verksamhet. Samtidigt har du en ekonomisk verklighet att förhålla dig till som inte tillåter vilka uppoffringar som helst. När du investerar i solenergi finns det ingen motsättning mellan ekonomi och hållbarhet. Det som är bra för klimatet är helt enkelt också i oftast lönsamt för ditt företag och i förlängningen också för dina anställda och dina kunder. Jämför gärna en investering i solceller med andra investeringar du kan göra som företagare. Vi är övertygade om att du kommer att finna att det är det bästa för dig, ditt företag och för planeten.

Låt ditt företag få ut ännu mer av solen

Våra produkter är gjorda för att passa ihop – tillsammans med våra solceller skapar de ett förnybart energisystem. Så länge förhållandena är de rätta levererar Svea Solar en komplett lösning med solceller, batterier och eventuella laddboxar för företagets elbilar och elfordon. Hela processen sköts av kunniga energiexperter som skräddarsyr en lösning som passar ditt företag.

Batterier

Solenergins bästa vän som gör ditt företag mindre beroende av energijättarna.

Laddbox

Effektiv och smart elbilsladdning för ditt företag och era resor.

Några av våra nöjda företagskunder

Vi har tusentals lyckade installationer för företag och bostadsrättsföreningar. Här är ett urval.

BRF i Trosa

208 kW
Klinta Allé 2 i skärgårdsstaden Trosa består av 23 fristående villor som designats för maximalt ljusinsläpp och med hög kvalitet i design och material.

Föreningen valde att satsa på solpaneler för att på kort sikt spara energi och på längre sikt öka marknadsvärdet för husen i föreningen. Att villorna blir energimärkta och berättigar grönt bolån är ytterligare en fördel.

I dag har de drygt 600 panelerna som fördelats över hustaken visat sig vara ett lyckokast. Förutom en rejäl sänkning av energikostnader ger panelerna kraft till föreningens elbilar.

Hus på Klinta Allé i Trosa med solpaneler på taken

Bryggeri i Älmhult

15,40 kW
På Vareböke bryggeri bryggs öl med stor nyfikenhet, med lika delar inspiration från de småländska skogarna runtom och världen i fjärran.

Bryggeriet är inrymt i en gammal stenlada som har försetts med 40 solpaneler som både kan driva bryggverk och ladda elbilen.

Målet är att brygga en öl som är helt klimatneutral och solens energi är viktig för att kunna nå dit.

Vareböke Brygger i i Älmhult

Gård i Uppsala

217 kW
Frötuna har anor ända ner till 1300-talet och drivs i dag som kursgård med jakt, jordbruk och skogsbruk.

Solpanelerna lades i anslutning till ett takbyte och producerar i dag ungefär lika mycket el som hela gårdsverksamheten gör av med – 200 000 kilowattimmar per år.

– En sån här investering är ju tidlös. Den kräver ingen service, utan det rullar och går. Jag försöker skapa en gård med stabila intäkter som samtidigt är något positivt och är väldigt lättskött, säger ägaren Carl Bernadotte.

Solpaneler på tak till lada på Frötuna gård

Nordiska Kompaniet

Vår installation hos Nordiska Kompaniet blev en succé! Anläggningen räknas producera hela 250 000 kwh bara i år.

Vanliga frågor och svar

FAQ

För vilka företag lämpar sig solceller?

Hur fungerar solceller?

Vilka garantier gäller?

Vilka är fördelarna med att installera solceller för företaget?

Finns det bidrag och solcellsstöd för företag?

Vad är en mikroproducent?

Gäller skattereduktion för grön teknik för företag?

Hur påverkas miljön av solenergi?

Är det lönsamt att installera solceller som företag?

Hur mycket underhåll kräver en solcellsanläggning?