SOLPARKER

ETT STEG MOT ENERGIOMSTÄLLNINGEN

Solparker

SVEA Solar erbjuder marknadens bästa solparkslösningar. Vi tar hand om hela processen från planering och finansiering till installation och underhåll. En solpark är en storskalig satsning på solel som är lönsam samtidigt som den minskar koldioxidavtrycket. Genom att planera och installera hela projektet inom SVEA kan vi göra det både smidigt och tryggt.

Vad vi gör i 4 steg

VI vill göra solparker till en naturlig, enkel och trygg investering. SVEA Solar är med i alla stegen från planering till färdig solpark.

1.

Utveckling och sälj

Vi identifierar markbitar där sol lämpar sig, hittar PPA och sköter sedan tillståndshantering och teknisk design.

2.

Finansiering

Genom våra partners kan vi erbjuda finansieringslösningar för solcellsparker.

3.

Installation

Vi utför nyckelfärdiga installationer av solcellsparker med vårt erfarna solparksteam.

4.

Drift och underhåll

När installationen är klar gör vi det möjligt att monitorera installationen och följa upp produktionen. Som servicepartner ser vi till att er anläggningen levererar enligt förväntan och gör regelbundet underhåll.

Våra kunder

Vi samarbetar med olika partners som är intresserade av solparker.

Landägare

Vi jobbar med landägare som vill diversifiera sig och få en säker långsiktig inkomst samtidigt som de är med och bidrar till energiomställningen.

Del-utvecklare

Delutvecklare som letar efter en internationell partner med bred kompetens och marknad.

Industriföretag

Vi erbjuder en helhetslösning till industriföretag som vill säkra sitt elpris över tid, reducera sitt klimatavtryck och samtidigt göra en mätbar skillnad för världen.

Energibolag

Genom att utveckla solparker hjälper vi energibolag att öka sin gröna profil.

Sparbanken Skånes Solcellspark

Sveriges största solpark

21120 solpaneler, 12 hektar, toppeffekt 5,8 MW

Hudiksvall Solpark

3 720 solpaneler, toppeffekt 1 MW

Nya Solevi, Göteborg

20 000 solpaneler, 11 hektar, toppeffekt 5,5 MW


Utvalda projekt

Vi installerar både större och mindre projekt. 2019 byggde vi Sveriges största solpark i Sjöbo. Här är några referenser som vi är extra nöjda med.

FLER REFERENSER

Vanliga frågor

Solparker använder normalt mindre än 5% av markytan, vilket gör det möjligt att utnyttja resterande 95% för att så eller låta djuren beta på. På så sätt kan samma mark användas för flera bra saker.
Solcellsanläggningar på hustak fungerar utmärkt för att täcka ett hushåll eller företags behov. Storskaliga system som solparker kan användas för att täcka behoven på mycket större områden.
Solpaneler fungerar var som helst i världen så länge de får solljus. Det är ljuset, inte värmen, som gör det möjligt att producera energi. Faktum är att solpaneler ofta är effektivare i kallt klimat. Det som kan ställa till det är däremot om det ligger snö på panelerna. Vid snötäcken upp till cirka en centimeter kan en del solljus fortfarande tränga igenom och träffa solcellerna. Om panelerna monteras i rätt vinkel glider dessutom tjockare snölager gärna av, särskilt i töväder.

Intresseanmälan solcellspark

Är ni intresserade av en gratis offert eller vill ni se hur mycket värde en solcellspark kan generera? Fyll i kontaktuppgifter nedan så kommer en av våra solcellsexperter för solparker att höra av sig inom 24 timmar!