Hero image

Solceller

Vi erbjuder kompletta lösningar för solenergi och solceller av högsta kvalitet. Räkna på ditt tak och se hur mycket du kan spara.

Våra solpaneler

Vi erbjuder solpaneler med solceller av högsta kvalitet. Se fram emot förnybar el från solen i många år.

Pro

465W
238W/m²

Solceller utan kompromisser

Pro är våra kvalitetspaneler som ger mest effekt per kvadratmeter. Den eleganta helsvarta ytan i kombination med den minimala resursanvändningen vid tillverkning, sätter denna panel i framkant på solcellsmarknaden. Pro är gjort för den cirkulära ekonomin.

 • Solenergi med 30 års garanti
 • Högsta effektivitet på marknaden
 • Extra robust cellteknologi av högsta kvalitet
 • Hållbarhetscertifierad panel
Pro-panel

Solceller – steg för steg

Så här går processen till från intresseanmälan till färdig installation. Vill du läsa mer om hur du installerar solceller på olika typer av tak kan du läsa mer i vår solcellsguide.

 • Kontakt

  Skicka in en intresseanmälan eller kontakta en av våra solkonsulter på 010-173 26 40. Tillsammans går ni igenom dina förutsättningar och behov.

 • Första förslag

  Efter ditt samtal med solkonsulten får du ett första förslag med solceller uppskissade på ditt hus att ta ställning till.

 • Hembesök

  Vår personal använder sig av både den senaste tekniken och en lång erfarenhet för att skräddarsy bästa möjliga lösning.

 • Installation

  Vi håller i alla delar av installationen. Våra installatörer är utbildade, certifierade och utgår ifrån ett installationskontor nära dig.

 • Fånga solen!

  När din anläggning kopplats på följer du allt du producerar, köper och säljer i Svea Solars app.

Mer än solceller - vår helhetslösning för hushåll

Solenergi är mer än solceller på taket. Vi erbjuder kompletta lösningar där alla delar samspelar i ett förnybart energisystem som sänker elräkningar och koldioxidutsläpp.

Elavtal

Byt till elavtal med timpris och 100% förnybar energi, helt utan krångel.

Batteri

Lagra din solel på dagen – använd den när elpriset är högt. Med batteri är du också redo för att kunna få en extra inkomst genom att hjälpa elnätet.

Laddbox

Effektiv och smart elbilsladdning för ditt hem och för dina resor.

Köp eller leasa dina solceller hos oss

Hos oss är det enkelt att vara med och driva omställningen till ett mer hållbart samhälle

Köp solceller

Vi gör det möjligt att installera och köpa solceller oavsett var du bor, så att du kan producera hållbar el.

Leasa solceller

Leasing är det enkla sättet att förvandla solstrålarna på ditt tak till egen grön el. Du betalar en månadshyra och vi sköter allt.

Några av våra nöjda kunder

Bra team som installerade panelerna mycket proffsigt snabbt och snyggt lagt 33 st som även grannarna beundrat. Det har mest varit gråväder men ändå gett ifrån sig en del KW. Mycket nöjda med allt.

Bo, Google Review

Svea Solar informerade tidigt om de olika stegen för installationen och den tidplan som gällde. Planen hölls med god precision. Mycket bra bemötande vid telefonsupport. Ett företag som ger intryck av hög kvalitet rakt igenom.

Staffan, Google Review

Tidsplanen och offerten höll som utlovat. Snabbt, snyggt och mycket bra installerat. Kunniga och trevliga hantverkare. Elektrikern kom dagen efter panelerna satt på plats och elbolaget gjorde sin koll 2-3 dagar efter det, så nu producerar vi el, känns mycket bra.

Maria, Google Review

Företaget har visat stort engagemang och affären från offert till installation har sköts på bästa sätt från Svea Solar. Såg kundens behov och har guidat oss som kund till den bästa lösningen. Allt har gått jättesmidigt. Tack Svea Solar!

Jörgen, Google Review

Den bästa designlösningen för ditt hem

Varje hem är unikt. Därför tar våra solkonsulter fram ett förslag som är anpassat efter just ditt hus och vad du vill uppnå med solenergi. Under ett kostnadsfritt hembesök designas din solcellsanläggning i detalj och du får insikt i hur vi jobbar med säkerhet och kvalitet.

Villa i Sölvesborg

Det här drömhuset med eget Instagramkonto har byggts från grunden, alldeles nära vattnet och helt utan kompromisser när det gäller design och materialval. André och Emmy som bor här ville ha solpaneler som både bidrar till självförsörjning och lever upp till deras höga krav på kvalitet och form.

De 51 helsvarta paneler som i dag förser huset med solenergi smälter in på ett naturligt sätt i det svarta plåttaket.

– Processen gick fantastiskt bra, över förväntan faktiskt, installatörerna fixade allt, de var skickliga och serviceminded, säger André Nilsson.

Villa i Halland

Ett naturskönt beläget hus nära havet, som byggts med stor hänsyn till hållbarhet och energieffektivitet.

För ägarna var det en självklarhet att ha solceller på taket för att kunna bli mer självförsörjande och minska klimatavtrycket. Tack vare att huset är så energieffektivt kan 22 helsvarta paneler täcka en stor del av energiförbrukningen.

Att kunna följa hur mycket solpanelerna producerar i appen är något som de hållbarhetsmedvetna ägarna särskilt uppskattar.

Sommarhus på Blidö

En sommardröm i perfekt harmoni med de karga klipporna och tallarna i Stockholms norra skärgård.

Huset ersatte en äldre sommarstuga och byggdes från grunden för att vara så självförsörjande som möjligt, med egen avsaltningsanläggning som förvandlar den bräckta Östersjön till dricksvatten.

Solpanelerna var inte planerade från start, men Svea Solars Designpaneler visade sig smälta in perfekt på taket. Mer påtaglig är effekten – under sommaren då huset nyttjas mest har elräkningen landat på nollan, eller till och med minus.

Vanliga frågor och svar om solceller

Hur mycket kostar det att installera solceller hemma?

Behöver jag söka bygglov?

Hur fungerar solceller?

Kan jag få skatteavdrag för att installera solceller?

Är det lönsamt att installera solceller?

Vad är solceller tillverkade av?

Hur stor är en solpanel?

Har solpanelerna någon garanti?

Påverkas solcellerna av skugga?

Vad är skillnaden mellan solfångare och solceller?

Vilken fas är solcellerna kopplade till?

Installerar ni solceller hos företag och bostadsföreningar?