Ett samtal – och några veckor senare har du en solcellsanläggning

Ett samtal – och några veckor senare har du en solcellsanläggning

Gamla föreställningar om att solceller skulle vara dyrt, krångligt och fult stämmer inte längre. Det är en förlegad bild som solcellsinstallatören Svea Solar motbevisar genom att göra det enklare att integrera förnybar energi i vår vardag.

– Det är först nu som solcellsboomen har kommit till Sverige. Tyskland ligger till exempel ett par år före i utvecklingen – både vad gäller anläggningar och kunskapen hos allmänheten, säger Björn Lind, en av grundarna till Svea Solar.

Svensken har nu fått upp ögonen för solceller och Svea Solar arbetar för fullt för att visa hur lätt det kan vara att installera dem.
– Många tror fortfarande att det är dyrt, de förstår inte tekniken fullt ut och tycker att panelerna är fula. De vet inte heller vilka de ska vända sig till eftersom det är en relativt ny marknad. Allt det här vill vi förändra, förklarar Björn Lind.

“Vi vill ta bort alla hinder”
Svea Solar är Sveriges största solcellsinstallatör och kan erbjuda sina kunder trygghet i övergången till förnyelsebar energi. Trygghet, tillsammans med Enkelhet och Kvalitet, är ledord som företaget arbetar efter.
– Vi vill ta bort alla hinder, så att kunden kan skaffa solenergi. Därför sköter vi hela processen, har fasta priser, långa garantier och utbildad, certifierad personal. På så sätt kan vi övertyga fler att göra bytet. Det finns många tak kvar i Sverige, säger Björn Lind.

Deras nyckelfärdiga solcellspaket fungerar lika bra till villor som större kommersiella byggnader och storskaliga solparker. Dessutom är de en av få aktörer på marknaden som hanterar hela processen inhouse – utan mellanhänder.
– Det hänger ihop med våra ledord. Det blir enklare och tryggare för både oss och kunden när vi inte behöver förhålla oss till underleverantörer – och mer effektivt. Vi har full kontroll över processen vilket innebär att kunden får en högkvalitativ slutprodukt snabbare, säger Björn Lind och fortsätter:
– Du ringer ett samtal till oss och några veckor senare är din nya solcellsanläggning på plats.

Genomgående nöjda kunder
När man läser kundernas recensioner om Svea Solars anläggningar märker man att deras strategi har fungerat – höga betyg är genomgående.
– Kundnöjdhet och kvalitet är A och O för oss. Därför satsar vi också på vår personal. Precis som med våra kunder vill vi ha långsiktiga relationer med våra medarbetare, vilket också leder till att våra kunder får bättre service, berättar Björn Lind.

Nytt koncept med integrerade solceller
I dagsläget fokuserar företaget främst på takanläggningar, men eftersom allt fler nu ser möjligheterna med solenergi kan Svea Solar utöka sin produktportfölj:
– Det är kul att solenergi angränsar till så många andra marknader – allt från batterier till laddstolpar för elbilar och integrerade solceller, säger Björn Lind.

Just integrerade solceller är något som Svea Solar precis börjat erbjuda, och som de märker har stor efterfrågan. Många som ska installera solceller ska också lägga om sitt tak och med integrerade solceller behöver man inte lägga om taket innan, istället gör man det samtidigt.
– Det är fortfarande ett väldigt nytt koncept och det är ingen förutom vi som kan erbjuda det på nationell skala, avslutar Björn Lind.

Uppdatering: Vi erbjuder inte längre integrerade solceller. Här kan du se vårt aktuella utbud.