Vanliga misstag vid takrenovering

Är det dags för en takrenovering? Vi har samlat 5 vanliga misstag som kan kosta dig dyrt. Läs listan och gör rätt från början, när det är dags att renovera taket!

1. Taket passar inte huset

Ett nytt tak ska både vara funktionellt och passa designen av huset. Kom ihåg att taktypen och materialet ska anpassas både efter ert taks lutning och konstruktion. Om ni har ett platt tak eller ett tak med en väldigt skarp lutning kan ni behöva särskilda plattor. Be gärna om råd från en oberoende fackman för att garantera att allt blir rätt från början. Ni vill inte hamna i en sits där ni måste gör om ett nyligen renoverat tak.

2. Du “testar” att lägga taket själv

En takrenovering är en investering för framtiden som höjer värdet på er fastighet. Utförandet kräver god kunskap och noggrannhet för att garantera att resultatet blir rätt. Hamna inte i “jag gör det själv” fällan för att sänka priset på kalaset. Om du försöker att utföra takrenovering själv och det inte går som det ska så kan notan snabbt bli betydligt högre än vad den hade behövt bli från början med en expert på plats. Vi rekommenderar inte att utföra något arbete själv, framför allt för att det är ett riskfyllt arbete att renovera tak.

3. Takläggaren är inte tillräckligt noggrann

En takrenovering är en stor investering som ska hålla under många år. Och arbetet ska utföras med stor noggrannhet och kunskap. Välj därför din takläggare med omsorg. Ta gärna in fler offerter för att jämföra referenser och kontakta dem för att få rekommendationer, svart på vitt.

4. Försäkringen täcker inte missar

Takrenoveringar innebär alltid en viss risk, och felaktigt renoverade tak kan vålla stor skada på taket och huset i sin helhet. Innan något arbete utförs bör du därför alltid undersöka om du har rätt försäkringar på plats som täcker både material, arbete och människor i samband med takrenoveringar.

5. Du väntar med att installera solceller

Har du övervägt att installera solpaneler på ditt tak? Eller lägga ett nytt tak med integrerade solceller? Samla inte på dig onödiga kostnader. Passa på att installera solceller i samband med din takrenovering. Genom att kombinera takrenovering med installation av solceller kan du återanvända byggställningar och annan utrustning och få allt jobb gjort på samma gång.

Vi erbjuder helhetslösningar vid takrenovering!

Visste du att vi på Svea Solar kan hjälpa dig att lägga om taket i samband med att du installerar solceller? Vi gör jobbet smidigt och tryggt - med egna utbildade installatörer i hela landet!

Läs mer om våra solceller och våra tjänster inom takomläggning.