IKEA solceller - 10 vanliga frågor och svar

IKEA solceller - 10 vanliga frågor och svar

Vi på Svea Solar är stolta samarbetspartners med IKEA som numera erbjuder solceller. Att investera i solceller skiljer sig dock lite från att köpa en BILLY bokhylla. Vi har därför samlat ihop de vanligaste frågorna som rör IKEAs solceller för att reda ut eventuella frågetecken!

Kan jag köpa solceller i IKEAs varuhus?

Nej, all försäljning av IKEA solceller sker online.

Hur många solcellspaneler kan jag beställa?

För tillfället erbjuder IKEA beställningar på upp till 100 paneler (32 Kwp).

Köper jag solcellerna från Svea Solar eller IKEA?

Du köper solcellerna av oss på Svea Solar via IKEA.se. Det enda du behöver göra är att använd solcellskalkylatorn och ange hur stort tak du har, vilken typ av solcellspanel som du är intresserad av samt dina kontaktuppgifter. Därefter kontaktar vi dig och ger dig all hjälp du behöver, inklusive en skräddarsydd offert.

Kan IKEAs solceller levereras till hela Sverige?

Nästan, men inte riktigt. För att hålla priset så lågt som möjligt kan vi i dagsläget inte leverera till områden som ligger alltför långt ifrån Svea Solars installations- centraler. Av den anledningen kan Svea Solar i dagsläget inte erbjuda installation av solceller i delar av Norrland samt Gotland. Detta vill vi på sikt givetvis ändra på. Så om du befinner dig i ett område utanför vårt nuvarande täckningsområde så rekommenderar vi dig ändå att anmäla ditt intresse för att vi ska få en bättre bild av vilka områden som intresset finns i.

Vad kostar solcellerna?

Priset på IKEAs solceller varierar beroende på hur stort system du vill ha och behöver. Tillsammans beräknar vi ditt pris baserat på storleken på taket och hur stor din elkonsumtion är. Vi strävar alltid efter att erbjuda det mest generösa erbjudandet på marknaden sett till helheten med hänsyn till både pris, effekt, garanti och finansieringsmöjligheter.

Erbjuder IKEA lån för kunder som vill köpa solpaneler?

IKEA erbjuder lån via Ikano bank som erbjuder marknadens mest förmånliga finansiering med en ränta på 3.90%, utan övriga avgifter och upp till 20 års amorteringstid. Med andra ord sparar du pengar på elräkningen redan från första månaden.

Hur mycket pengar sparar jag på att installera solceller?

Beroende på hur din bostadssituation ser ut och hur stort solsystemet som du har kan siffran på hur mycket du sparar varje år variera. Men de flesta kan spara upp till 5 000 kronor per år på sin elräkning tack vare att de producerar egen el. Men besparingen kan även bli högre än så. Återbetalningsperioden på hela solcellssystemet för solcellerna är i vanliga fall 10 år eller mindre.

Vem ansvarar för underhåll och installation?

När du köper solceller ingår generösa garantier på både produkt och arbete från oss på Svea Solar. IKEA garanterar också i sin tur att hela köpupplevelsen är trygg, smidig och prisvärd för dig som kund.

Vad ingår i köpet av solceller?

När du köper IKEAs solceller får du ett komplett solenergisystem som innehåller alla garantier, tjänster och produkter som behövs. Allt från installation, solpaneler, växelriktare, montagesystem samt rådgivning om bygglov och stöd om du vill ansöka om solcellsbidrag.

Vilket land kommer solcellerna ifrån?

Solcellerna kommer huvudsakligen från Kina som är världsledande producenter av solceller.

Testa IKEAs solcellskalkylatorn

Nyfiken på om IKEA solceller är något för dig? Testa solcellskalkylatorn och se hur mycket du skulle kunna spara med solceller.

Klicka här och testa!