Svea Solar skalar upp i Italien – med IKEA i ryggen

Svea Solar skalar upp i Italien – med IKEA i ryggen

Svea Solar är ett av Europas snabbast växande företag och en av de ledande aktörerna inom solenergi i Europa. För ett halvår sedan expanderade Svea Solar till Italien, sin sjätte marknad. Nu kan Svea Solar avslöja en av huvudanledningarna till expansionen, det utökade samarbetet med IKEA som nu också omfattar den italienska marknaden. Italien är en av de största marknaderna för solenergi i Europa med ett enormt behov av förnybar energi.

– Italien är en stor och ganska mogen solenergimarknad och det känns väldigt kul att IKEA är med på resan, det blir den femte marknaden som vi samarbetar i. Det är ett naturligt nästa steg i vår ambition att bli det ledande solenergibolaget i Europa. Europa måste bli självförsörjande på ren energi, och solenergi är nyckeln för att få det att hända snabbt, säger Erik Martinson, medgrundare och VD för Svea Solar.

Fokus för Svea Solar i Italien är solceller för privatpersoner där samarbetet med IKEA ger Svea Solar en stark start. Svea Solars produkter och tjänster finns tillgängliga under namnet Solstråle i IKEA varuhus och online.

Svea Solars italienska verksamhet leds av Roberto Colombo, som har flera års erfarenhet av solenergiindustrin i Italien och andra europeiska länder, tidigare som tillförordnad landschef för Svea Solar i Tyskland.

– Det känns fantastiskt att vara tillbaka på den italienska solenergimarknaden. Vi är glada att fortsätta det framgångsrika samarbetet med IKEA och förväntar oss många synergier med våra andra europeiska marknader. Italien är starkt beroende av gas från länder utanför EU och ökad produktion av solenergi gör Europa både grönare och säkrare", säger Roberto Colombo, chef för Svea Solar Italien.

Svea Solars italienska kontor öppnade den 1 september i Milano och Svea Solars produkter och tjänster finns tillgängliga i hela Italien.