Richard Ahlebrand ny Sverigechef på Svea Solar

Richard Ahlebrand ny Sverigechef på Svea Solar

Ny Sverigechef på Sveriges ledande solenergibolag, Svea Solar, är Richard Ahlebrand. Richard började på Svea Solar 2022 som global chef för logistik- och leveranskedjan och tillträder nu rollen som Sverigechef efter Johannes Boson. Med över 25 års erfarenhet från företag som Volvo Cars, Saab och Emerson kommer han spela en viktig roll i Svea Solars fortsatta tillväxtresa i Sverige. 

Med snart 10 år på solenergimarknaden och över 20 000 installationer introducerar nu Svea Solar en ny Sverigechef, Richard Ahlebrand. Richard har närmast varit ansvarig för företagets logistik och leveranskedja som en del av Svea Solars globala ledningsgrupp och var tidigare VD på LCS – ett av Sveriges ledande bolag inom containerlösningar.

– Jag blev oerhört glad att få möjligheten att leda den svenska verksamheten på Svea Solar. Det svenska teamet har byggt upp en oerhört stark verksamhet med kunden i fokus, i en tid då efterfrågan på våra produkter och tjänster har varit skyhöga. Jag ser framförallt fram emot att komma närmare installation och försäljning, det skall bli riktigt roligt och viktigt. Marknaden är något tuffare nu, men det är ett gyllene tillfälle att ta ytterligare marknadsandelar, säger Richard Ahlebrand ny Sverigechef på Svea Solar.

Richard har tidigare arbetat på företag som Volvo Cars, Saab och Emerson där han haft olika chefsbefattningar inom bland annat inköp, produktion och affärsutveckling. På Svea Solar har han varit en viktig del för att säkra en effektiv leveranskedja med högkvalitativa leverantörer i en föränderlig omvärld. Nu riktas fokus istället på hemmamarknaden Sverige.

–  Det här känns som ett naturligt beslut, vi känner Richard väl och är övertygade om att han är rätt person för den här operativa rollen som Sverigechef innebär. Sverige är vår hemmamarknad och enormt viktigt för att vi ska kunna ställa om Europa och lämna fossila bränslen bakom oss, säger Erik Martinson, medgrundare och vd för Svea Solar.

Richard tillträder sin nya roll i början på december. Richard är fortsatt del av globala ledningsgruppen och leder även den svenska ledningsgruppen.