Svea Solar rekryterar ytterligare en toppkandidat – lockar över produktchef från Greenely

Svea Solar rekryterar ytterligare en toppkandidat – lockar över produktchef från Greenely

Svea Solar, ett av Europas snabbast växande cleantech-bolag, växer i rekordtakt. Svea Solar har en tydlig ambition om att bli störst i Europa och driva på utfasningen av fossil energi. Den senaste topprekryteringen är Joakim Grönvall, som tillträder som ny global produktchef (CPO).

Joakim kommer senast från rollen som produktchef på elbolaget Greenely. Han har en bakgrund som entreprenör och utvecklare där han bland annat grundat Yell.ru, den största ryska söktjänsten för kontaktuppgifter och resetjänsten Triple. Joakim får en avgörande roll i Svea Solars enorma tillväxtresa och bolagets möjligheter att påskynda utfasningen av fossil energi i Europa.

Det är alltid kul att välkomna en toppkandidat som Joakim. Vi har flera spännande produkter och tjänster på gång för att ytterligare optimera våra kunders energikonsumtion och avlasta elnätet. Här kommer Joakim och hans team ha en avgörande roll, säger Erik Martinson VD och medgrundare av Svea Solar.

Joakim Grönvall kommer i sin nya roll axla ansvaret för Svea Solars produkt- och erbjudandeutveckling, allt för att påskynda och underlätta skiftet till solenergi.

När jag fick erbjudandet från Svea Solar kunde jag inte tacka nej. Att få jobba med både förnybar energi och en spännande produktportfölj passar mig perfekt. Tillsammans med Svea Solars kunder fasar vi ut fossil energi och hjälper våra kunder att bli mer självförsörjande på solenergi, säger Joakim Grönvall.

Tydlig målbild om 5 000 anställda
Svea Solar har i dagsläget snart 1 000 anställda i Europa, med ambition att vara 5 000 personer redan 2025.

Vi är jätteglada över att välkomna Joakim till Svea Solar. En sådan här rekrytering bevisar att topptalang dras till vår bransch. Vi letar ständigt efter starka ledare för vi vet att ledarskap är avgörande för fortsätt tillväxt och för att kunna behålla samt attrahera talanger, säger Hanna Mannberg CHRO på Svea Solar.

Joakim Grönvall tillträder sin tjänst mot slutet av augusti.

Det här är en av flera topprekryteringar som Svea Solar gjort den senaste tiden. Bolaget har tidigare under våren och sommaren rekryterat:

  • Johannes Boson, VD på Telge Energi, tillträder som Managing Director Sverige i augusti
  • Andrew Kristensen, tillträdde som global COO i april
  • Anette Fredholm, tillträdde som marknadschef i Sverige i mars
  • Malin Cronqvist, tillträdde som global Head of Sustainability i maj