Ombyggd padelhall ska serva Svea Solars kunder

Ombyggd padelhall ska serva Svea Solars kunder

Svea Solar satsar mot framtiden med en ny 5 500 kvadratmeter stor lager- och logistiklokal i Göteborg. Det som tidigare var en padelhall ska nu serva kunder med ännu bättre leveranser av solanläggningar.

I takt med att intresset för solenergi skjutit i höjden har också behovet av att snabbt och effektivt kunna ta emot och skicka ut solanläggningar till kunder ökat. Den nya lokalen är inte bara en knytpunkt för Västsverige, här hanteras, packas och plockas ordrar som skickas ut till Svea Solars 27 installatörshubbar runtom i landet och vidare för montering på tak och mark.

– Vad vi vet så är det här det största solenergilagret i Sverige. Det säkrar kapacitet för vår expansion och är en viktig pusselbit i vårt mål om att skapa Europas bästa supply chain inom solenergi, säger Andreas Westlund, Head of Supply Chain på Svea Solar. 

Byggnaden i Bäckebol var tidigare en padelhall med 15 banor och har visat sig vara väl anpassad för den nya verksamheten. Förutom själva lagerutrymmet kan hallens övervåning användas för kontorsytor, så att personalen kan arbeta ihop och i direkt anslutning till lagret.

Den nya lokalen har inrymts för att säkra den bästa upplevelsen för kunder i dag – men minst lika viktig är att den säkrar kvalitet i morgon. Elpriserna, omvärldsläget och klimatengagemanget gör att intresset för solceller fortsätter att öka. En bra leveranskedja är viktig för att kunna ge bästa service till kunder i framtiden.

– Bara här i Götebordsområdet gjorde vi mer än dubbelt så många installationer under 2022 som 2021. Och vi ser en liknande trend i hela landet. Det är kul att fler vill ställa om till ren energi, säger Andreas Westlund.