Högre effekt för våra Pro-paneler

Högre effekt för våra Pro-paneler

Nu kan vi erbjuda paneler med ännu högre effekt i vårt Pro-segment, för dig som bara vill ha det bästa.

Tidigare i höstas höjde vi effekten på våra standardpaneler. Du som väljer vår Essential eller Design-panel kan nu få paneler med 430 respektive 435 Watt effekt.

Nu har det blivit dags att också uppdatera våra Pro-paneler, som är vårt val för den som sätter kvalitet och effektivitet i första rummet.

De nya Pro-panelerna har en effekt på 465 Watt, eller 238 Watt per kvadratmeter. Det innebär att de kan producera mer energi på samma takyta.

– Med den nya generationens Pro-paneler tar vi nästa steg i vårt erbjudande till kunder som vill ta del av den senaste cellteknologin och maximera sin energiproduktion, förklarar Tobias Tunestam, produktägare för solpaneler på Svea Solar.

Panelerna bygger på så kallad ”N-type”-teknologi, vilket något förenklat betyder att en större del av själva solcellen har en negativ laddning.

Solpaneler med ”N-type”-teknologi har något högre effektivitet, men framför allt är de mindre känsliga för nedbrytning till följd av solljuset, vilket ger en längre livslängd och högre effektivitet över tid.

– Tekniken har funnits under längre tid på marknaden, men har på senare tid blivit ett mer kostnadseffektivt alternativ, säger Tobias Tunestam.

Räkna på installation på ditt tak med våra olika solpaneler.