Homevolt front view
Homevolt side view
Homevolt breakdown view
Homevolt front view-thumbnailHomevolt side view-thumbnailHomevolt breakdown view-thumbnail
Polarium

Homevolt

Homevolt från svenska Polarium kombinerar den senaste teknologin med skandinavisk design och oslagbar användarvänlighet. En premiumprodukt för dig som vill ha en framtidssäkrad batterilösning med kvalitet i varje detalj. Enkel installation både på ny och befintlig solcellsanläggning.

  • Installation ingår
  • Placera inomhus eller utomhus
  • Fungerar med alla växelriktare
  • Förberett för stödtjänster

* Avdrag på max 50 000 kr per person i hushållet. Förutsätter att du redan har eller installerar solceller och i övrigt uppfyller Skatteverkets krav.

94 995 krkr

Inklusive installation

Specifikationer

Homevolt revolutionerar hur du sparar, använder och delar energi. Med sin design står Homevolt gärna i centrum, men har samtidigt ett smidigt yttre som gör att batteriet är lätt att placera. Tack vare modulär design kan du lägga till extra kapacitet till ditt batteri i efterhand. För dig som har solceller ser Homevolts mjukvara till att du använder mer av den el du själv producerar och slipper köpa när elpriset är högt. Homevolt är också förberett för stödtjänster, där du kan få en extra inkomst genom att koppla upp dig mot ett virtuellt kraftverk.

  • Välj mellan 6,6 och 13,2 kWh lagring
  • 6 kW effekt
  • Mått: 546 x 250 x 1350 mm
  • IP65-klassning för de tuffaste väderförhållanden
  • Plug and Play – enkelt att komma igång
Ladda ner produktblad

Vanliga frågor

Här har vi samlat våra vanligaste frågor kring beställningen och solcellsbatteriet.

Vilken storlek på batteri passar mig (6,6 eller 13,2 kW)?

Om du är endast intresserad av intäkterna från VPP räcker det med ett 6,6 kWh batteri. För dig som vill öka intäkterna från energioptimering och öka egenkonsumtionen från solcellsanläggningen så passar det bäst med 13,2 kWh batteriet. I snitt brukar en villa förbruka 20 kWh per dygn, och med 13,2 kWh batteriet så säkerställer du att 66% av dagens el är till ett lågt pris.

Fungerar batteriet med min anläggning?

Ja, batteriet kan få el från solcellerna för att ladda.

Vad händer när jag tryckt på beställ?

Vi kommer nå ut med ett formulär där vi inhämtar information kring installationsförutsättningarna. När denna är mottagen och validerad kommer ordern behandlas och planeras.

Vad är installationsförutsättningarna?

Batteriet installeras på en vägg, som måste vara av betong, tegel eller trä. Det krävs 1 m frilagt framför batteriet, 30 cm i sidled + ovanför, 20cm under och 2m från värmekällor (t.ex. element). Batteriets mått är 546x1350x250 mm (BxHxD). Det krävs att WIFI signalen når ut till önskad placering av batteriet. Det får vara max 20m från batteriets placering till huvudcentralen (obs. endast 10m är inräknat i priset, 200kr ex moms/m över det)

Vad ingår i beställningen?

Homevolt-batteriet, installation och driftsättning.

Hur och när sker betalning?

100% faktureras (efter skattereduktioner) vid funktionstestad anläggning

Vad är ledtiden från beställning till installation?

Just nu är ledtiden Augusti - November, men vi hoppas att nå 8 veckors ledtid i Q3-Q4.

Vad gäller kring grönt avdrag för batterier?

Skatteverket är tydliga med att batterierna ska användas helt eller så gott som uteslutande för egenanvändning för att få tillgång till grönt avdrag. Våra batterier används idag för egenanvändning precis som Skatteverket avser. Vi rekommenderar att vi söker grönt avdrag åt dig. Du kan läsa mer om grönt avdrag för batterier här: - Grönt avdrag 2023 - Nytt ställningstagande kring grönt teknikavdrag för batterier

Vad innebär stödtjänster och hur funkar de?

Stödtjänster, eller frekvensbalansering som det ofta kallas, handlar i korthet om att ansluta din solcellsanläggning och batteri till ett nätverk med tusentals andra. Tillsammans bildar hushållen då ett virtuellt kraftverk, VPP, som snabbt kan sättas in för att ta emot överskott eller tillföra extrakraft i elnätet. Hos Svea Solar kallas de här tjänsterna för Sun Rewards. Du kan läsa mer om Sun Rewards här: - Sun Rewards - tjäna på att hjälpa elnätet