Solceller på hus i södra Sverige.

Solceller i Skåne

Vi installerar solceller med våra lokala team i hela Skåne. Välj till laddbox, elavtal med timpris och batteri och få en komplett solanläggning. Se hur mycket du kan spara med solpaneler på ditt hus.

Välj Svea Solar för solceller i Skåne

Svea Solar är Sveriges ledande solcellsbolag och installerar solceller och kompletta solcellsanläggningar med batteri, laddbox och elavtal i hela Skåne.

25 års effektgaranti

Vi erbjuder kompletta installationer av solceller och endast produkter med lång garanti och hög kvalitet.

Mer än solpaneler

Få ut mer av dina solceller genom att lägga till laddbox, solcellsbatteri och elavtal som fungerar sömlöst med varandra.

Köp eller leasa

Välj mellan att köpa dina solcellsanläggning eller att leasa till fast månadskostnad där service ingår.

Nära till dig – i hela Skåne

Med solpaneler kan du spara pengar på elräkningen – inte minst om du bor i elområde 4. Med lokala installatörshubbar i Malmö, Hässleholm, Helsingborg och Sjöbo har vi kort resväg när vi ska installera solceller på din villa, gård eller fritidshus. Svea Solar har stor erfarenhet av installationer i alla delar av Skåne, både för villor, bostadsrättsföreningar, fritidshus och företag. Vi är Sveriges ledande installatör av solceller och har samtidigt lokala kontor från norr till söder i Sverige och i flera andra länder i Europa. Det gör att vi kombinerar fördelarna av att vara en stor och trygg aktör med lokal kunskap. Bor du i Malmö, Ystad, Trelleborg, Simrishamn eller någon annan kommun i Skåne? Då kan vi erbjuda installation av solceller till ditt hus.

Svea Solars nya hub i Hässleholm

Kolla förutsättningarna med solkartor för Skåne

Skåne har generöst med soltimmar och strålande förutsättningar för solenergi. Vill du installera solpaneler på ditt hus i Skåne kan du använda en solkarta för att få reda på förutsättningarna för ditt eget tak. Energi och Klimatrådgivarna i Skåne har sammanställt en samling solkartor för Malmö, Lund, Helsingborg, Kristianstad, Eslöv, Lomma, Hörby, Höganäs, Landskrona, Vellinge och Ängelholm. Gå in på länken och kolla.

En solkarta över Malmö, Skåne

Familjen valde leasing för enkelhetens skull

Familjen Bengtsson i skånska Häljarp ville få ner sin elräkning och kunna lägga undan för vintern. De valde leasing av solpaneler som ett enkelt och tryggt sätt att få egen solenergi – utan att låna eller använda sparpengar.

Familjen Bengtsson i Häljarp leasar sina solceller

Frågor och svar om solceller

Har du funderingar över hur det fungerar med bygglov, vad det kostar, vilka avdrag du kan göra och annat? Här får du hjälp.

Vad kostar det att installera solceller i Skåne?

Erbjuder ni installation av solceller i hela Skåne?

Behöver jag ansöka om bygglov för solceller i min kommun i Skåne?

Kan jag få grönt avdrag för min installation?

Hur lämpat är Skåne för solenergi?