Styrelse

Tore Myrholt

Styrelseordförande

Tore är styrelseordförande för Svea Solar sedan 2022. Han är numera Director Emeritus på McKinsey & Company efter tre decennier som Director/Senior Partner. Han har flertalet styrelseuppdrag inom olika sektorer, och en MBA från Harvard Business School.

Tore Myrholt - Svea Solar

Erik Martinson

VD och medgrundare Svea Solar

Erik är VD och medgrundare till Svea Solar samt styrelseledamot. Han grundade Svea Solar 2013 tillsammans med Björn Lind. Idag är Svea Solar ett av Europas snabbast växande företag och Sveriges ledande solenergiföretag. Han har en Master i Industrial Engineering and Science från Linköpings Universitet.

Erik Martinson - Svea Solar

Anne Martinson

Styrelseledamot

Anne är tidigare styrelseordförande, numera styrelseledamot och har haft rollen som Senior Advisor sedan Svea Solar grundades år 2013. Hon har tidigare varit styrelseordförande för Svensk Solenergi (2019-2020), och under tio år var hon CFO på Mannheimer Swartling Advokatbyrå. Hon har en Master i Business and Economics från Handelshögskolan i Stockholm.

Anne Martinson - Svea Solar

Magnus Ledin

Styrelseledamot

Magnus är styrelseledamot sedan 2019. Han är medgrundare till den svenska delen av restaurangkedjan Vapiano samt internationella företag såsom Northbound Music Group. Han är även en uppskattad styrelseledamot inom flera olika sektorer. Magnus har en Master of Science i Business and Management från Handelshögskolan i Stockholm.

Magnus Ledin - Svea Solar

Herman Korsgaard

Styrelseledamot

Herman har varit styremedlem sedan 2022 och är Director på Altor Equity Partners. Han är också styremedlem i Transcom Worldwide, Rossignol Group och Dale of Norway. Innan han började på Altor 2016 arbetade han med finans och strategi, bland annat på investeringsbanken Morgan Stanley. Herman har genomgått Executive Program på Stanford University, har en MBA från INSEAD och en Bachelor i finans från Cass Business School i London.

Herman Korsgaard - Svea Solar

Jonas Arvidsson

Styrelseledamot

Jonas har varit styrelseledamot sedan 2022, och är VD på One Nordic som är en av Sveriges ledande leverantörer av tekniska tjänster, entreprenader och underhåll inom energisektorn. Han har haft flertalet styrelseuppdrag och har en Master of Science samt en PhD in Machine Elements från Lunds Tekniska Högskola.

Jonas Arvidsson - Svea Solar

Global ledningsgrupp

Erik Martinson

VD och medgrundare Svea Solar

Erik är VD och medgrundare till Svea Solar samt styrelseledamot. Han grundade Svea Solar 2013 tillsammans med Björn Lind. Idag är Svea Solar ett av Europas snabbast växande företag och Sveriges ledande solenergibolag. Han har en Master i Industrial Engineering and Science från Linköpings Universitet.

Erik Martinson - Svea Solar

Hanna Mannberg

Chief Human Resources Officer

Hanna har varit på Svea Solar sedan 2020, och är ansvarig för ledningsgruppens arbete och HR globalt. Hanna har över 12 års erfarenhet av att arbeta med ledarskap, HR och utveckling inom multinationella företag som Compass Group, Aon, Electronic Arts och Vapiano. Hon har en Master i Economics från Stockholms universitet.

Hanna Mannberg - Svea Solar

Anna Laestadius

Chief Experience Officer

Anna började på Svea Solar 2021 och leder den globala marknads- och kommunikationsfunktionen för att skapa det mest attraktiva solenergiföretaget i Europa. Hon har över 20 års erfarenhet av internationella marknadsroller på TUI, Electrolux och Absolut Vodka, samt som konsult på Volvo Cars och Ericsson. Anna är en uppskattad styrelseledamot med flera uppdrag, och har mottagit utmärkelser inom olika branscher som CMO. Hon har en Bachelor i Business Administration and Economics från Lunds universitet.

Anna Laestadius - Svea Solar

Olivia Nestius

Chief Business Development Officer

Olivia har varit på Svea Solar sedan 2021 och är ansvarig för strategisk riktning och affärsutveckling för en fortsatt global tillväxtresa. I det ingår ansvar för M&A, strategiutveckling, affärsplanering, kapitalanskaffning och hållbarhet. Olivia var tidigare managementkonsult på McKinsey & Company med fokus på strategi, transaktioner och affärsutveckling både i Europa och USA. Hon har studerat Business & Economics på Handelshögskolan i Stockholm samt har en civilingenjörsexamen från Kungliga Tekniska Högskolan.

Olivia Nestius - Svea Solar

Richard Ahlebrand

Managing Director Sweden (Sverigechef)

Richard började på Svea Solar 2022 som ansvarig  för den globala logistik-och leveranskedjan. Sedan 2023 är han Svea Solars Sverigechef. Han har över 25 års erfarenhet från företag som Volvo Cars, Saab, Emerson, där han har haft olika chefsbefattningar inom bland annat inköp, produktion och affärsutveckling. Närmast kommer han från rollen som VD på LCS – ett av Sveriges ledande bolag inom containerlösningar.  Richard har högskoleexamen i fysik från Göteborgs universitet.

Richard Ahlebrand - Svea Solar

Christian Brunhøj

Chief Financial Officer

Christian Brunhøj tillträdde som CFO på Svea Solar i maj 2023. Han har omfattande erfarenhet som managementkonsult från McKinsey, var med och ledde en lönsamhetsresa hos det norska bolaget Broadnet (nu GlobalConnect), och har nyligen varit CFO på Nets Merchant Services. Han är ansvarig för bland annat rapportering och redovisning, affärskontroll, löner och kassa.

Christian Brunhøj - Svea Solar

Joakim Grönvall

Chief Product Officer

Joakim har varit en del av Svea Solar sedan 2022 och är ansvarig företagets produktutbud och utvecklingen av erbjudandet globalt. Han har närmre 20 års erfarenhet av ledande befattningar inom produkt-, teknik- och affärsutveckling, och har under dessa år även grundat flertalet bolag med innovation och teknik i hjärtat av affären. Innan han tillträdde tjänsten på Svea Solar var han produktchef på elbolaget Greenely.

Joakim Grönvall - Svea Solar

Taner Karacan

Managing Director Germany (Tysklandschef)

Taner började på Svea Solar 2023 som chef för Svea Solars verksamhet i Tyskland. Innan han började på Svea Solar hade Taner olika ledande roller, senast på FexEx där han ledde ett team av 3000+ yrkesverksamma i 32 länder. Innan sin roll på FedEx var Taner VD på TNT Express. Taner har en MBA i finans från The Donau University Krems.