Styrelse

Tore Myrholt

Styrelseordförande

Tore är styrelseordförande för Svea Solar sedan 2022. Han är numera Director Emeritus på McKinsey & Company efter tre decennier som Director/Senior Partner. Han har flertalet styrelseuppdrag inom olika sektorer, och en MBA från Harvard Business School.

Tore Myrholt - Svea Solar

Erik Martinson

Medgrundare och Innovationschef

Erik är medgrundare och innovationschef på Svea Solar samt styrelseledamot. Han grundade Svea Solar 2014 tillsammans med Björn Lind. Idag är Svea Solar ett av Europas snabbast växande företag och Sveriges ledande solenergiföretag. Han har en Master i Industrial Engineering and Science från Linköpings Universitet.

Erik Martinson - Svea Solar

Anne Martinson

Styrelseledamot

Anne är tidigare styrelseordförande, numera styrelseledamot och har haft rollen som Senior Advisor sedan Svea Solar grundades år 2013. Hon har tidigare varit styrelseordförande för Svensk Solenergi (2019-2020), och under tio år var hon CFO på Mannheimer Swartling Advokatbyrå. Hon har en Master i Business and Economics från Handelshögskolan i Stockholm.

Anne Martinson - Svea Solar

Herman Korsgaard

Styrelseledamot

Herman har varit styremedlem sedan 2022 och är Director på Altor Equity Partners. Han är också styremedlem i Transcom Worldwide, Rossignol Group och Dale of Norway. Innan han började på Altor 2016 arbetade han med finans och strategi, bland annat på investeringsbanken Morgan Stanley. Herman har genomgått Executive Program på Stanford University, har en MBA från INSEAD och en Bachelor i finans från Cass Business School i London.

Herman Korsgaard - Svea Solar

Jonas Arvidsson

Styrelseledamot

Jonas har varit styrelseledamot sedan 2022, och är VD på One Nordic som är en av Sveriges ledande leverantörer av tekniska tjänster, entreprenader och underhåll inom energisektorn. Han har haft flertalet styrelseuppdrag och har en Master of Science samt en PhD in Machine Elements från Lunds Tekniska Högskola.

Jonas Arvidsson - Svea Solar

Global ledningsgrupp

Mattias Ringqvist

VD

Mattias började som styrelseledamot i januari 2024 innan han i maj samma år tillträdde som VD. Han har en lång erfarenhet från att leda +500 MEUR-företag, såsom VD på Verisure Securitas Direct i Norden och som CMO för Telenor-gruppen i Danmark. Innan dess var han partner på McKinsey & Company. Mattias är en uppskattad ordförande och styrelseledamot inom en rad olika sektorer och har en masterexamen i Industrial Engineering och Management från Chalmers tekniska högskola i Göteborg och Eidgenössische Technische Hochschule i Zürich.

Mattias Ringqvist - Svea Solar

Erik Martinson

Medgrundare och Innovationschef

Erik är medgrundare och innovationschef på Svea Solar samt styrelseledamot. Han grundade Svea Solar 2014 tillsammans med Björn Lind. Idag är Svea Solar ett av Europas snabbast växande företag och Sveriges ledande solenergibolag. Han har en Master i Industrial Engineering and Science från Linköpings Universitet.

Erik Martinson - Svea Solar

Christian Brunhøj

Chief Financial Officer

Christian Brunhøj tillträdde som CFO på Svea Solar i maj 2023. Han har omfattande erfarenhet som managementkonsult från McKinsey, var med och ledde en lönsamhetsresa hos det norska bolaget Broadnet (nu GlobalConnect), och har nyligen varit CFO på Nets Merchant Services. Han är ansvarig för bland annat rapportering och redovisning, affärskontroll, löner och kassa.

Christian Brunhøj - Svea Solar

Jonas Wedin

Chief Operating Officer

Jonas började sin roll som Chief Operations Officer på Svea Solar i februari 2024. Han har omfattande erfarenhet av att leda operativa förändringsprocesser på företag som Anticimex och telekomtjänsteföretaget Relacom. Innan han började på Svea Solar var Jonas ansvarig för teknologistrategi och ledde helhetsutvecklingen av tekniska tjänster för den nordiska företagsmarknaden på Telia Group. Dessutom har han en bakgrund som strategikonsult på McKinsey & Company och Accenture Strategy. Jonas har en masterexamen i industriell teknik från Kungliga Tekniska högskolan (KTH) i Stockholm.

Taner Karacan

Managing Director Germany (Tysklandschef)

Taner började på Svea Solar 2023 som chef för Svea Solars verksamhet i Tyskland. Innan han började på Svea Solar hade Taner olika ledande roller, senast på FexEx där han ledde ett team av 3000+ yrkesverksamma i 32 länder. Innan sin roll på FedEx var Taner VD på TNT Express. Taner har en MBA i finans från The Donau University Krems.

Roberto Colombo

Managing Director Italien (Italienchef)

Roberto är landschef för Svea Solars verksamhet i Italien. Roberto började på Svea Solar 2022 som interim landschef för Tyskland. Han har nästan 15 års erfarenhet inom solcellsindustrin och har i snart 25 år haft chefsroller inom olika sektorer såsom förnybar energi och IoT. Innan Roberto började på Svea Solar var han regionschef för flera länder på Brunata A/S, ett internationellt företag med fokus på energieffektivisering för hem. Roberto en examen i statsvetenskap och samhällsvetenskap och en bakgrund inom industriell elektronik.

Jonas Lundmark

Interim CHRO

Jonas började som Group HR Partner på Svea Solar och är sedan maj 2024 interim CHRO. Jonas har tidigare erfarenhet som managementkonsult på Resources Global Professionals och kommer senast från Business Sweden som HR ansvarig för Asien-Stillahavsregionen. Jonas har en dubbel kandidatexamen från Uppsala universitet samt gått Executive Management Program på Handelshögskolan.

Sandra Bergqvist

Chief of Staff

Sandra började på Svea Solar 2022 och har haft flera roller inom företaget. Senast var Sandra en del av det tyska ledningsgruppen som Head of Business Development och innan dess var hon en del av Solar Services-teamet, med ansvar för att driva kommersialiseringen av vår Solar as a Service-portfölj. Innan Svea Solar arbetade Sandra som managementkonsult på McKinsey & Co. Sandra har en kandidatexamen i företagsekonomi från Handelshögskolan i Stockholm (SSE).