Hero image

Solceller i Stockholm

Vi installerar solceller i hela Stockholmsområdet. Gör en kalkyl och se hur mycket du kan spara med solpaneler på ditt hus.

Det här är Svea Solar

Svea Solar är Sveriges ledande solcellsbolag och installerar solceller och kompletta solcellsanläggningar med batteri, laddbox och elavtal med timpris i hela Stockholms län.

Garanti i 25 år

Våra produkter håller högsta kvalitet. Därför kan vi erbjuda upp till 25 års effektgaranti.

Mycket mer än solpaneler

Genom att skaffa batteri, laddbox och elavtal med timpris får du ut maximalt av dina solceller.

Välj leasing eller köp

Köp din solanläggning eller välj leasing – ett bekymmersfritt ägande där service ingår.

Varför ska jag välja Svea Solar?

Svea Solar föddes i Stockholm 2014. Sedan dess har vi utfört tusentals installationer i hela landet, både på villor och fritidshus, för företag privatpersoner och bostadsrättsföreningar. I kombination med att vara landets ledande installatör av solceller har vi också kontor på många orter och personal med hög kunskap om lokala förutsättningar. I Stockholm finns förutom vårt huvudkontor två av våra lokala installatörshubbar i södra och norra delen av länet. Det gör att vi aldrig har långt att åka till dig, oavsett om du bor i Huddinge, Botkyrka, Lidingö, Åkersberga, Haninge, Ekerö, Nacka, Järfälla, Sollentuna, Värmdö eller någon annan av Stockholms kommuner?

Solkarta för Stockholm – så lyser solen hos dig

På med solglasögonen!

Stockholm har generöst med soltimmar och faktiskt liknande förutsättningar för solenergi som i centrala delarna av Europa. På Stockholms Stads solkarta kan du se hur förutsättningarna är för solpaneler precis där du bor – ner till ditt eget tak. Skriv in din adress eller fastighetsbeteckning i den interaktiva solkartan, så får du se hur dina förutsättningar är för solceller.
En solkarta över Stockholm

Leasing av solceller

Leasing av solceller innebär att du hyr solpaneler av Svea Solar, i stället för att du köper dem. För dig som vill ha ett bekymmersfritt sätt att skörda din egen energi från solen är det ett smidigt alternativ. Installation av solpaneler, växelriktare och allt annat som behövs ingår i hyran. Dessutom ingår service. Bra för din elräkning och ditt klimatavtryck.
Ett sommarhus med solpaneler

Några av våra lyckade projekt

Här är ett par av våra nöjda kunder i Stockholm med omnejd. Är du nästa nöjda Svea Solar-kund?

Sommarhus på Blidö

20 kW
En sommardröm i perfekt harmoni med de karga klipporna och tallarna i Stockholms norra skärgård.

Huset ersatte en äldre sommarstuga och byggdes från grunden för att vara så självförsörjande som möjligt, med egen avsaltningsanläggning som förvandlar den bräckta Östersjön till dricksvatten.

Solpanelerna var inte planerade från start, men Svea Solars Designpaneler visade sig smälta in perfekt på taket. Mer påtaglig är effekten – under sommaren då huset nyttjas mest har elräkningen landat på nollan, eller till och med minus.

Ett sommarhus med solpaneler

BRF i Sundbyberg

38,5 kW
Ett unikt lägenhetshus i trä som ritats av prisbelönta Wingårdhs Arkitektkontor. Ett hus för framtiden som samtidigt är djupt rotat i svensk byggtradition.

Läget mitt i det gamla industrilandskapet vid Bällstaviken förstärker den organiska känslan ytterligare och soliga dagar sprids doften av cederträ runt huskroppen.

Hushållen i BRF Vattendroppen kan här också dra nytta av solens energi, som förser de boende med ungefär en tredjedel av hushållselen och håller kostnaderna nere även när timpriserna är höga.

Solpaneler på taket till lägenhetshus i Sundbyberg

BRF i Trosa

208 kW
Klinta Allé 2 i skärgårdsstaden Trosa består av 23 fristående villor som designats för maximalt ljusinsläpp och med hög kvalitet i design och material.

Föreningen valde att satsa på solpaneler för att på kort sikt spara energi och på längre sikt öka marknadsvärdet för husen i föreningen. Att villorna blir energimärkta och berättigar grönt bolån är ytterligare en fördel.

I dag har de drygt 600 panelerna som fördelats över hustaken visat sig vara ett lyckokast. Förutom en rejäl sänkning av energikostnader ger panelerna kraft till föreningens elbilar.

Hus på Klinta Allé i Trosa med solpaneler på taken

Frågor och svar om solceller

Här svarar vi på några av de vanliga frågor vi får från villaägare om pris, bygglov, gröna avdrag och annat.

Erbjuder ni installation av solceller i hela Stockholms län?

Vad kostar det att installera solceller i Stockholm?

Behöver jag ansöka om bygglov för solceller i Stockholm?

Kan jag få grönt avdrag för min installation i Stockholm?

Är Stockholm bra för solpaneler?