En investering för framtiden

Att installera solceller är att göra en investering för framtiden – för er bostadsrättsförening, era medlemmar och för miljön. Om er bostadsrättsförening äger en eller flera fastigheter med ledig takyta finns det minst tre goda skäl att ta steget till förnybar energi och solkraft - hårt arbetande solceller sänker era elkostnader, höjer värdet på fastigheterna och bidrar till en bättre miljö. Kontakta oss idag så berättar vi mer

Bostadsrättshus med solpaneler på taket

Ta kraften i egna händer med Svea Solar

Trygg och stabil partner

Svea Solar är en rikstäckande solcellsinstallatör, specialiserade på solcellslösningar för bostadsrättsföreningar. Vi finns där ni är och är med er genom hela processen - hela vägen från planering till färdig installation.

Svea Smart Grid

Med Svea Smart Grid kan vi samla alla elabonnemang i föreningen till ett gemensamt och mer kostnadseffektivt IMD-abonnemang. Besparingen för en IMD investering ligger generellt på 2-5 år.

Helhetslösningar

Vi erbjuder kompletta lösningar för solceller inklusive batterier och laddstolpar för medlemmarnas elbilar. Vi kan även ta hand om takomläggning där vi samarbetar med ett flertal seriösa och trygga aktörer.

Flexibel finansiering

Vi erbjuder flera olika finansieringsmetoder. Välj mellan att betala direkt, leasa eller teckna PPA-avtal.

Ett enkelt val för din bostadsrättsförening

Att installera solceller är att göra en investering för framtiden – för er bostadsrättsförening, era medlemmar och för miljön. Om er bostadsrättsförening äger en eller flera fastigheter med ledig takyta finns det minst tre goda skäl att ta steget till förnybar energi och solkraft – hårt arbetande solceller sänker era elkostnader, höjer värdet på fastigheterna och bidrar till en bättre miljö.

Bostadsrättsförening med solpaneler på taketBostadsrättsförening med solpaneler på taket

IMD-lösning med Svea Smart Grid

Vår IMD-lösning kan ge besparingar utöver solcellernas tillskott. Med Svea Smart Grid samlas alla elabonnemang i föreningen till ett gemensamt och mer kostnadseffektivt abonnemang. Sedan kan föreningen mäta och debitera varje lägenhets förbrukning separat. Men först:

  • Vi kommer och gör en förstudie på plats och tar fram en kalkyl.

  • Förslag presenteras på er föreningsstämma. Vi närvarar, om ni vill.

  • Vi håller i projektet hela vägen till färdig installation.

  • Styrelsen eller ekonomisk förvaltare tar över abonnemanget. Klart att fånga och dela solen!

Marknadens enklaste och tryggaste lösning

Vi vet av egen erfarenhet hur arbetsgången brukar se ut i en bostadsrättsförening. Därför har vi sett till att Svea Solar erbjuder marknadens enklaste och tryggaste lösning för installation av solpaneler. Vi har kontor i ett flertal städer i landet och hela projektet sker i vår regi med kompetent och erfaren personal. Återbetalningen ligger normalt på 8 till 12 år, med en livslängd på cirka 40 år. När solcellerna är på plats kan medlemmarna följa systemet på sin telefon eller dator. Det känns extra bra när skillnaden för föreningens ekonomi och för miljön blir synlig.

Våra produkter är gjorda för att passa ihop

Tillsammans med våra solceller skapar de ett förnybart energisystem som de boende i din fastighet kan ha nytta av. Svea Solar kan leverera en komplett lösning med solceller, batterier och laddboxar för de boendes elbilar. Hela processen sköts av kunniga energiexperter.

Batterier

Solenergins bästa vän som gör er bostadsrättsförening mindre beroende av energijättarna.

Laddbox

Effektiv och smart elbilsladdning för er bostadsrättsförening.

Vanliga frågor och svar

Bostadsrättsförening

Hur mycket solceller behöver vår förening?

Hur vet jag om mina förutsättningar är bra?

Behöver jag bygglov?

Vad betyder IMD?

Kan en bostadsrättsförening få investeringsstöd eller bidrag?

Är det lönsamt med solceller för bostadsrättsförening?

Hur lång är återbetalningstiden?

Vilka fördelar finns det med solceller?