Pressmeddelande: Svea Solar och Stabelo inleder samarbete – vill göra solpaneler tillgängligt för alla

Pressmeddelande: Svea Solar och Stabelo inleder samarbete – vill göra solpaneler tillgängligt för alla

Solenergibolaget Svea Solar och bolåneutmanaren Stabelo vill ge fler personer möjligheten att ha en självförsörjande elproduktion, därför inleder man nu ett samarbete kring gröna tilläggslån för solcellsfinansiering. Erbjudandet blir det första på marknaden och förhoppningen är att det ska göra det enklare för fler att välja solenergi.

Trots att solenergin är på uppgång i Sverige så är det fortfarande många privatpersoner som står utanför marknaden. Vill man komma igång och använda solpaneler idag så innebär det att man som privatperson måste stå för en relativt hög engångskostnad. För att göra det enklare för fler personer att använda sig av solenergi så har Svea Solar och Stabelo nu tagit fram en smidig lösning – där man som privatperson på 3 minuter kan söka ett grönt tilläggslån hos Stabelo för Svea Solars solpaneler.

- Stabelo är precis som oss ett nytänkande bolag som vill göra det enklare för privatpersoner att fatta bra beslut. Det känns spännande att tillsammans med Stabelo nu kunna erbjuda marknaden en enkel och smidig finansieringslösning för solenergi. Nu kan ännu fler gå över till solenergi och göra en insats för miljön, säger Erik Martinsson VD och grundare på Svea Solar.

– Vi är jätteglada över att få tillgängliggöra grön el för våra kunder ihop med Svea Solar. Om fler skulle producera sin el själva via sol skulle vi både få en mer hållbar värld och ett bättre energisystem. På Stabelo har vi lånat ut över 19 miljarder i bolån varav en knapp miljard i gröna lån och tror att fler innovativa samarbeten för att lösa framtidens utmaningar behövs. Det är här ett samarbete vi verkligen är stolta över, säger Hampus Brodén, VD och grundare på Stabelo.

Samarbetet är det första i sitt slag och syftet är att sänka tröskeln för solenergi och få fler personer att bidra till en bättre miljö genom att göra solpaneler enklare och mer lättillgängligt för allmänheten.

Den integrerade tjänsten lanseras 31 mars.

Om Svea Solar:
Svea Solar är Sveriges största solpanelsinstallatör och leder övergången till hållbar och smart energikonsumtion med solcellssystem, smart elavtal, batterier, och elbilsladdare. Svea Solar har verksamhet i Sverige, Spanien, Tyskland, Belgien och Nederländerna.

Om Stabelo:
Stabelo, med över 18 000 kunder och som utsågs till årets bolån 2020 av Privata Affärer, erbjuder gröna tilläggslån från 0,84% ränta med ett års bindningstid och aktuell 3-månaders ränta på 0,94%. Detta innebär att kunder inte längre behöver ligga ute med stora engångsbelopp utan nu istället kan välja en mer förmånlig finansieringslösning.