Villa med solpaneler på taket - Svea Solar

Leasa solceller – grön energi helt enkelt

Att leasa dina solceller är det enkla sättet att förvandla solstrålarna som lyser på ditt tak till kronor och ören. Med Svea Solar hyr du solceller till en fast månadskostnad. Installation och service ingår.

Skriv in dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

Vad kostar leasing av solpaneler?

Får vi presentera familjen Liten, Mellan och Stor? De kan hjälpa dig se hur mycket du kan spara på leasing av solpaneler. För att få en så rättvis bild som möjligt är det viktigt att du använder vår solcellskalkylator och räknar på dina egna förutsättningar.

20 solpaneler

Leasingavgift: 970 kr/mån

Sänkt elräkning: 1 302 kr/mån

Besparing: 332 kr/mån

30 solpaneler

Leasingavgift: 1 302 kr/mån

Sänkt elräkning: 1 949 kr/mån

Besparing: 646 kr/mån

40 solpaneler

Leasingavgift: 1 587 kr/mån

Sänkt elräkning: 2 590 kr/mån

Besparing: 1 002 kr/mån

Just nu: gratis hyra första tre månaderna!

Att leasa solceller är enkelt och ekonomiskt. All el du producerar kan du använda själv eller sälja till elnätet för ett välkommet tillskott till hushållskassan. Installation och underhåll ingår i din månadsavgift. Just nu bjuder vi på de tre första månadshyrorna när du tecknar leasingavtal.

3 månader fri hyra av solceller

Varför ska jag leasa solpaneler?

Solceller utan lån eller investering

Med leasing behöver du inte lägga lånade eller sparade pengar på din installation av solceller. I stället betalar du en fast månadskostnad för hyra för solcellerna.

Spara el och sälj överskottet

Med solpaneler kan du både ersätta den el du köper från elbolagen med din egenproducerade och sälja tillbaka den du inte gör av med. Ofta innebär det en plusaffär från första månaden.

Bekymmersfritt ägande – år efter år

Vi vill att leasing av solceller ska vara det enklaste och smidigaste sättet att producera din egen el från solen. Därför ingår service av dina solpaneler under hela hyresperioden, som är 20 år.

Hur fungerar leasing av solceller?

Leasing av solceller innebär att du hyr solpaneler av Svea Solar, i stället för att du köper dem med egna eller lånade pengar. Du hyr solpaneler till en månadskostnad och får tillgång till all solel de producerar. Om de producerar mer el än du kan använda säljer du tillbaka den till elnätet via Svea Solars app, det gör att du faktiskt kan gå plus under månader när solen strålar. Installation av solpaneler, växelriktare och allt annat som behövs ingår i hyran. Dessutom ingår service, så du kan luta dig tillbaka och se hur ditt klimatavtryck minskar i takt med elräkningen.

Ett hus med solpaneler på taket

Familjen Bengtsson valde leasing av solceller – sparar tusenlappar på el

När familjen Bengtsson i Skåne fick veta att deras elräkning skulle gå upp med flera tusen valde de solpaneler. Med leasing får de ett ägande som är tryggt och där all service ingår.

Familjen Bengtsson hyr solceller

Skriv in dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

Så mycket höjer solceller värdet på ditt hus

Solpaneler på taket är mer än en investering i grön energi. Solceller är också en värdehöjare den dag du vill sälja ditt hus. Enligt färska siffror höjer solpaneler i snitt värdet på en normal villa med ungefär lika mycket som de kostar att installera.

Hus med naturfasad och solpaneler på taket
Ta kontroll över dina energikostnader – gör din egen el

Ta kontroll över dina energikostnader – gör din egen el

Med solceller går du från att vara enbart köpare av el till att också vara producent, med makt över din elräkning. Det gör att du blir mindre känslig för svängningar i elpriser i dag och många år framåt. Ett högre elpris innebär till och med att du kan få mer betalt för elen du inte använder under dyra timmar och jämna ut topparna. Det vinner både du och klimatet på.

Vanliga frågor och svar

FAQ

Vad händer om jag flyttar?

Är månadskostnaden densamma under hela hyresperioden?

Vad är bindningstiden?

Kan jag uppgradera panelerna?

Vad händer när avtalet går ut?

Vad är det för garanti på solcellerna?

Hur fungerar det med ROT-avdrag?

Vad händer om jag bygger om under avtalstiden?

Hur fungerar det med försäkringar när jag leasar solpaneler?

Vad är uppsägningsavgiften?

Vad menas med ”bokfört värde”?

Hur betalar jag min leasingavgift?

Kan ni garantera att min anläggning blir lönsam?