Installera solceller - tänk på detta innan!

Installera solceller - tänk på detta innan!

Om du söker information om att installera solceller innebär det att du antingen överväger att köpa solceller och är nyfiken på processen eller att du redan har bestämt dig och är redo att installera solceller. Oavsett vilket vill vi säga grattis! Både du och miljön är redan ett steg närmare en mer hållbar planet.

Om tiden är inne att installera och montera solceller är det viktigt att du känner till processen, både för att försäkringen ska gälla men framförallt för din säkerhets skull.

Alla får inte installera solceller

Funderar du på att installera och montera solceller själv? Vi på Svea Solar värnar om din trygghet, både under och efter installationen, och vill därför lyfta att vem som helst inte får installera solceller. Kom ihåg att så fort en solpanel träffas av solljus börjar den producera el. När solpanelerna sedan kopplas samman uppstår höga spänningar som är farliga att jobba med utan rätt utbildning. Därför måste solcellsanläggningar i Sverige installeras av utbildad personal och av ett företag som har en elbehörighet. Detta är något som många av dagens installatörer inte har, vilket gör att deras installationer inte täcks av försäkringar

Undersök om företaget får installera solceller

Som tur är finns det sätt att undersöka om den installatören du är i kontakt med är behörig att installera solceller. Alla företag som installerar solceller måste nämligen ha ett egenkontrollprogram anmält hos Elsäkerhetsverket.

Som kund kan du enkelt kolla upp företaget på “Kolla elföretaget” genom att ange ett av följande:

  • Företagets namn
  • Företagets organisationsnummer
  • Företagets ID-nummer.

Har du fler frågor och funderingar om montering och installation? Vi på Svea Solar har utbildade installatörer som hjälper dig hela vägen!

Kontakta oss så hjälper vi dig!