Att montera solceller på villan erbjuder flera fördelar såsom lägre elkostnader, minskat beroende av stigande elpriser och bättre kontroll över er energikonsumtion, samtidigt som ni gör en insats för miljön.

Fördelen med solceller från SVEA Solar är att vi tänker både på funktion och design. Vi förespråkar framförallt ”smarta system” som ger optimal produktion, erbjuder enkla möjligheter att övervaka produktionen och vid behov serva anläggningen. Vid villainstallationer använder vi endast svarta solpaneler eftersom de ser bättre ut på taken. På detta sätt höjer vi ribban för solceller i Sverige.

FRI OFFERT

Ska du bygga hus eller renovera taket?


Vi på SVEA Solar installerar inte bara solceller – vi renoverar även hela tak och installerar samtidigt integrerade solceller! Detta är ett bra alternativ för dig som ska bygga nytt eller lägga om taket.

I vanliga fall är integrerade solceller i tak relativt kostsamt, men om det görs i samband med en takrenovering blir priset ungefär detsamma som för en standardanläggning. Med lång erfarenhet erbjuder vi dessutom ett helhetskoncept och står som totalentreprenör mot dig som kund.

Nedan hittar du svar på vanliga frågor om solceller för just villa.

Varför solceller?


Få kontroll över era energikonstnader

Med en kärnkraft som måste förnyas eller läggas ner och med ökande nätavgifter tyder det mesta på ökade elpriser framöver. Med solceller försäkrar ni er om att elräkningarna blir små i många år framöver.

Spara pengar

Solenergi är i nuläget billigare än energi från elnätet, ni sparar alltså pengar genom att reducera kostnaderna. Vi erbjuder kostnadsfria platsbesök och skräddarsydda offerter anpassade efter er villa.

Gör en insats för miljön

Solenergi skapar 91% mindre CO2-utsläpp än naturgas och 96% mindre än kol. Solceller är en viktig framtida hållbar energikälla för vår gemensamma framtid.

Öka värdet på er villa

Med solceller på villan minskar era driftkostnader i huset. Om de installeras på ett estetiskt tilltalande sätt kan dessa faktorer öka värdet på er villa.

Varför SVEA Solar?


Rätt pris

Eftersom SVEA har exklusiva avtal med ledande tillverkare kan vi erbjuda dig ett bra pris utan att behöva tumma på kvalitet.
Läs mer om våra priser

Rätt kvalitet

Bli inte offer för ett installationsbedrägeri. Gör din forskning på webben! Vi levererar endast ledande solceller och utrustning, backade med starka garantier och vi innehar alla nödvändiga tillstånd för att få installera solcellerna.

Rätt service

Lagarbete är en viktig del av vår verksamhet. På SVEA Solar arbetar vi tillsammans för att se till att våra kunder alltid är nöjda, även efter att installationen är klar. Möt vårt team av installatörer och elektriker på vår Om Oss-sida.

Rätt referenser

VI har installerat över 45.000 solceller upp och ner i Sverige och ytterligare 5.000 i andra delar av Skandinavien. Se vår referenssida för att se installationer vi har gjort nära dig.

Vanliga frågor om solceller


Optimalt är rena takytor utan skugga, riktade mot söder och med en lutning runt 35 grader. Även om ert tak inte ligger i optimalt läge kan en solcellsanläggning vara lönsam för er. System som installeras i rak östlig eller västlig riktning tappar cirka 15 till 20 procent av produktionen, vilket helt enkelt gör att avbetalningstiden blir några år längre för en sådan anläggning.
Med de ”smarta solceller” som vi installerar kan solcellerna placeras i olika riktningar och lutningar oberoende av varandra. Detta går inte i en traditionell anläggning. Med ”smarta solceller” blir anläggningen också mindre känslig för skuggor vilket gör att solcellerna kan placeras tätare mot skuggande objekt, såsom skorstenar och annat. Detta gör att det på de flesta tak går att hitta en bra yta att installera på.

Om bygglov behövs eller inte beror i huvudsak på i vilken kommun du bor i, hur stort systemet är och hur systemet installeras på huset. Normalt krävs inte bygglov så länge solcellerna placeras i samma lutning som taket. Många kommuner går efter följande principer:

  • Normalt behövs inte bygglov när solcellerna ligger tätt mot taket.
  • Om solcellerna sätts på en ställning så krävs det bygglov.
  • Större paneler eller paneler på kulturhistoriskt värdefulla byggnader kräver bygglov.

Solceller är känsliga mot skuggor eftersom solceller i en traditionell anläggning är seriekopplade. Där begränsar alltid den svagaste länken alla andra solceller i den slingan. För att undvika denna känslighet använder vi uteslutande ”smarta solceller” där enheterna är parallellkopplade och på så vis inte begränsar varandra.

Jajamän, vi kan ordna såväl takrenoveringen som installationen av solceller. Dessutom får du ett fast totalpris och slipper då eventuella otrevliga överraskningar i efterhand.

Idag erbjuder vi 2 olika typer av integrerade solceller – Standard eller Premium. Läs mer om dessa här.


Vi hjälper dig, få en kostnadsfri offert!


Detta är ett obligatoriskt fält.
Detta är ett obligatoriskt fält.
Detta är ett obligatoriskt fält.
Detta är ett obligatoriskt fält.
Detta är ett obligatoriskt fält.
Detta är ett obligatoriskt fält.
Detta är ett obligatoriskt fält. Detta är ett obligatoriskt fält. Detta är ett obligatoriskt fält.
Detta är ett obligatoriskt fält.

Takintegrering Premium

Premium-systemet består av en solpanel som är utformad likt en platt takpanna. Solpanelen är framtagen av företaget SolarStone, som har SVEA Solar som sin exklusiva installatör i Sverige.

Solpanelen läggs precis som en vanlig panna och skruvas fast direkt i bärläkten. Med detta system får ni ett estetiskt tilltalande soltak med samma effekt likt en ”vanlig” solcellsanläggning. Riktpris för ytan där solcellerna placeras ligger på cirka 3400 kr/kvm och 185 W/kvm.

Takintegrering Standard

Den lösning som vi kallar Standard består av vanliga helsvarta solcellsmoduler som integreras i taket. Modulerna placeras på skenor som har en inbyggd tätning och skenorna i sin tur skruvas direkt i bärläkten. Inga hål görs i pappen vilket gör att garantierna för taket består.

Vi anpassar alla våra anläggningar så att ni får ett system som passar just era förutsättningar. Riktpris för ytan där solcellerna placeras ligger på cirka 2400 kr/kvm och 185 W/kvm.