SE

Soltak - integrerade solceller i takpannor

03.02.2020
Soltak - integrerade solceller i takpannor

Vad är ett soltak?

Ett soltak - även känt som solcellstak - är ett tak med integrerade solceller i takpannorna eller takets material. På så sätt blir solceller en naturlig del av ditt tak - en strålande idé om ni ska bygga nytt eller ska lägga om taket.

Och frågar du Elon Musk så kommer det inom en snar framtid vara udda att inte ha ett solcellstak. Vi på Svea Solar kan bara hålla med - soltak är en trend som är här för att stanna!

Vad är skillnaden mellan soltak och solpaneler?

Precis som det låter så syftar soltak på ett resultat där solcellerna är integrerade i själva taket - antingen i takpannorna eller som en del av taket i sin helhet. Jämför man soltak med solpaneler så är skillnaden att solpaneler monteras på ditt befintliga tak.

Vad är fördelarna med soltak?

Det finns många fördelar med att installera ett takintegrerade solceller. Vi på Svea Solar vill att er solcellslösning ska vara både effektiv och snygg. Ett soltak med integrerade solceller ger ett stilrent och exklusivt resultat. Eftersom solcellerna är integrerade i takpannorna upplevs det som att solcellerna är - och har alltid varit - en del av husets design.

Om du planerar att byta tak kan det även vara ett ekonomiskt smart drag att installera ett soltak. Dels så producerar du din egen el och blir plötsligt mindre beroende av elbolagen och de ökande elpriserna. Men framförallt, genom att satsa på ett solcellstak från första början kan ni sänka er alternativkostnad jämfört med att byta tak och installera solpaneler på det nya taket i efterhand.

Solcellstak passar dig som;

  • vill börja producera din egen solel.
  • vill bli mindre beroende av elbolagens elpriser.
  • ska renovera taket.
  • ska byta tak.
  • håller på eller ska bygga ett nytt hus.

Vad kostar ett solcellstak?

Varje tak är unikt, med sina egna specifika förutsättningar. Det innebär också att priset för takintegrerade solceller kan variera. Därför inleder vi alltid med en konsultation och hembesök för att undersöka just era förutsättningar.

Vi på Svea Solar erbjuder en typ av takintegrerade solceller som funkar för både villor och andra fastigheter, läs mer om Power Roof.

Power Roof - integrerade solceller i takpannor

Vill du ha ett diskret solcellstak med solpaneler som ser ut som takpannor? Power Roof är några av våra mest stilrena solceller, eftersom solpanelerna är utformade så att de ser ut som takpannor. Solpanelerna läggs precis som en vanlig takpanna och skruvas fast direkt i bärläkten.

Soltak med Premiumpaketet från Svea Solar

Vill du göra om ditt tak till ett soltak?

Visste du att vi på Svea Solar inte bara installerar solceller – vi renoverar även hela tak och installerar samtidigt integrerade solceller! Du kan enkelt göra en prisuppskattning på vår sida om solceller, och se vad ett soltak skulle kunna landa på för ditt tak.

Har du fler frågor och fundering huruvida just ditt tak kan bli ett solcellstak? Kontakta oss för vidare konsultation och offert!