Med våra solcellspaket får ni en nyckelfärdig anläggning av högsta kvalitet. Vi strävar efter att göra solceller till en enkel och säker investering. Detta gör vi genom att erbjuda nyckelfärdiga paket till fasta priser, utför alla installationer med egenutbildad personal samt använda så kallade ”smart-system”. Vårt mål är naturligtvis att garantera hög servicenivå och hållbara system.

Visste ni att solceller faktiskt presterar bättre i kallare klimat? Lär er mer om solenergi under våra Vanliga Frågor

Våra huvudleverantörer

Trina Solar - SVEA Partner Solar Edge - SVEA Partner

Detta ingår i våra solcellspaket

  • Nyckelfärdig “smartanläggning” med standardmontage och installation
  • Solceller, optimerare, växelriktare, monteringssystem, kablar och överspänningsskydd
  • Likströmbrytare, växelströmbrytare, jordfelsbrytare
  • Monitorering av produktion i mobil/dator/surfplatta
  • Kontakter med nätbolag för att få tillstånd
  • Fri support och rådgivning

Kvalitet från SVEA Solar


Vi prioriterar kvalitet i alla aspekter av vår verksamhet för att kunna erbjuda er som kund den bästa produkten till bästa pris.

Rätt kvalitet – Solceller

När det gäller solcellerna så är vår utgångspunkt att hitta en leverantör som ger bra kvalitet till ett bra pris och som kan stå för sina garantier på lång sikt. Solcellerna ska fungera i över 30 år, vilket gör att det är viktigt att företaget som producerar solcellerna är ekonomiskt stabilt och kan hålla sina garantier på sikt. Med Trina Solar som huvudleverantör kan vi erbjuda solceller från världens största producent (står för cirka 10% av alla solceller i världen) och produkter som håller yttersta toppkvalitet.

Rätt Kvalitet – Installationen

En solcellsanläggning ska installeras fackmannamässigt av kompetent personal med rätt säkerhetsutrustning. Vi vet att det finns mycket som kan gå snett vid en installation och därför utför vi alla våra installationer, stora som små, med vår egen specifikt utbildade och certifierade personal. Vi har även elbehörighet i företaget och jobbar även under ett egenkontroll som är anmält hos Elsäkerhetsverket. Detta är något som många företag i branschen inte har trots att det är ett krav för att få installera solceller.

Rätt kvalitet – Anläggningen

I en “vanlig” solcellsanläggning seriekopplas solcellerna, vilket har stora nackdelar gällande säkerhet och skuggkänslighet. Därför är vi stora förespråkare för de så kallade “smart-systemen”. Ett smart-system har många fördelar mot ett traditionellt system såsom:

  • Panelövervakning på panelnivå
  • Mindre känslighet mot skuggor och bättre produktion
  • Fri placering av solpanelerna på taket
  • Högre brand- och personsäkerhet

Rätt företag ger rätt support

Solceller är en relativt ny marknad i Sverige och det finns idag många nya aktörer som erbjuder diverse produkter. Vi tycker givetvis att det är bra att branschen växer, men vi anser också att det är viktigt att kunderna erbjuds rätt service och support, före såväl som efter avslutad installation. Vi vet att det finns företag som inte sköter detta på bästa sätt. För oss är ni som kund viktigast och vi finns alltid nära tillhands om problem skulle uppstå. För att kunna erbjuda närhet till våra kunder har vi kontor och lager i Stockholm, Malmö, Göteborg, Jönköping, Sölvesborg, Örebro, Kalmar, Norrköping, Mariestad, Karlstad och Halmstad.

Vanliga frågor om solcellspaket


För att säkerställa er trygghet vid köpet av en solcellsanläggning arbetar vi endast med stora och välkända leverantörer med produkter av högsta kvalitet. Skulle något mot all förmodan inte fungera som det ska, så har alla våra produkter långa garantitider. Produktgarantierna på de olika delarna är enligt följande:
• Solceller 10 år
• Optimerare 25 år
• Växelriktare 12 år
• Montagesystem 10 år
Dessutom ingår 25 års 80-procentig effektgaranti på solcellerna och vi lämnar vi 5 års garanti på utfört arbete.
Eftersom solen står lägre under vinterhalvåret blir infallsvinkeln sämre vilket gör att energiproduktionen naturligt blir något mindre, men vill man att systemet skall generera så mycket som möjligt måste panelerna hållas snöfria. Vid snötäcken upp till cirka en centimeter kan en del solljus fortfarande tränga igenom och träffa solcellerna. Om panelerna monterats i rätt vinkel glider dessutom tjockare snölager gärna av, särskilt i töväder. Vi rekommenderar därför inte att man tar sig upp på taket med den fallrisk det innebär för att själv få bort snön.
Vi ansluter våra anläggningar på 3-faser.

Elcertifikat är ett stödsystem för att öka utbyggnaden av förnyelsebar energi i samhället. Det fungerar genom att producenter av förnyelsebar energi tilldelas elcertifikat, medan producenter av icke-förnyelsebar energi måste köpa elcertifikat för att täcka upp för sin produktion av ”oren el”. På så vis uppstår en marknad där priset på elcertifikaten varierar med utbud och efterfrågan. I regel brukar priset ligga runt 5 öre/kWh. Elcertifikaten kan erhållas i 15 år från driftsättning.

I en vanlig solcellsanläggning kan elcertifikat bara erhållas för den överskottsel som pumpas ut på elnätet, eftersom det endast är den elen som passerar husets elmätare och blir registrerad. Vi har därför utvecklat en egen mätare (kan köpas till – ingår ej i våra solcellspaket som standard) som rapporterar in all data från solcellsanläggningen till oss och vi kan därför ge er elcertifikat på hela produktionen. Vi sköter dessutom försäljningen av elcertifikaten åt er så att det enda ni som kund märker är att det en gång om året kommer in extra pengar på ert konto. Det ger er alltså ca 5 öre/kWh extra för all el er anläggning producerar.

Läs mer om varför vi har valt Trina Solar som huvudleverantör för våra solceller.

LADDA NER