Solceller Quality Hotell Friends

Solceller installerat på Quality Hotel Friends!

(Stockholm, 2017-02-27) Nu har det placerats solceller på taket på Quality Hotel Friends och den gröna elen kommer att användas direkt i fastighetens verksamhet. Published by: Sport och Fritids Nyheter

 

Tisdagen den 21 februari bar helikoptern upp 110 kiselpaner på Quality Hotel Friends egna tak, ca 94 meter högt. Transporten av solpanelerna är nu genomförd och kommer inom kort vara i drift.

Quality Hotel Friends kommer att vara Sveriges högsta anläggning som har solceller och den gröna elen från solcellerna kommer att användas direkt i fastighetens verksamhet. Detta innebär att hotellet får en del av sitt elbehov försörjt med grön, lokalproducerad el till en förutsägbar kostnad.

Nordic Choice Hotels har alltid haft stor fokus på lösningar för ett mer hållbart samhälle och detta blir ett ytterligare ett steg i det kontinuerliga arbetet med att minska verksamhetens miljöpåverkan.

”Vi vill ligga i framkant och arbeta med gröna värden. Vi vill också att våra solceller ska inspirera andra att hänga på. Tillsammans kan vi klä Arenastaden i solceller!” säger Björn Callin, Hotelldirektör för Quality Hotel Friends.

Fakta om solcellsanläggningen:

Quality Hotel Friends kommer att ha de solceller som är installerade högst över mark i Sverige
Anläggning kommer att bestå av solceller med en effekt på 30 kW som skapar lokal grön el direkt till byggnaden
Anläggningen kommer vara ca 200 kvm stor, och producera ca 29 MWh el under ett normalsoligt år
På taket står 110 kiselpaneler som kommer att spara ca 2 ton koldioxid per år
Vad kan hotellet göra med den gröna elen som motsvarar 29 MWh per år?

Hotellet får tillräckligt med el för att koka 1 miljon ägg
Ladda 5 miljoner smartphoneladdningar
Koka 290 000 liter kaffe (ca 800 liter per dag)
Köra 145 000 km i en Tesla elbil (som kan laddas utanför hotellet)
“Quality Hotel Friends är verkligen ett hotell som syns och hörs. Självklart gav de oss ett utmanande uppdrag – att bygga på hög höjd, högst i Sverige! Vi är stolta över förtroendet och tycker det är superroligt att en entreprenöriell förebild som Petter Stordalen ser värdet i solceller.” säger Harald Överholm, en av Eneos grundare.